Aktualno

Poskupljuje gorivo? Ovo su najavljene cijene, Petrol i Crodux objavili priopćenje

Poskupljuje gorivo? Ovo su najavljene cijene, Petrol i Crodux objavili priopćenje

Vlada sutra odlučuje o novim cijenama goriva. Trenutno cijena benzina iznosi 1.28 eura po litri, a cijena dizela je 1.44 eura po litri, osim na pumpama Petrola i Croduxa, gdje su cijene više – litra benzina košta 1.41 euro, a eurodizela 1.5 eura.

RTL neslužbeno doznaje da bi nova cijena benzina trebala biti 1.33 eura po litri, što je uvećanje za 5 centi, a cijena dizela mogla bi iznositi 1.47 eura po litri, što je uvećanje od 3 centa po litri. Ako to preračunamo u kune, cijena benzina opet ide iznad 10 kuna, a cijena dizela iznad 11. Benzin, dakle, poskupljuje za 39 lipa, a dizel za 24 lipe. Prosječni tank benzina bi od utorka trebao biti 66.5 eura, a dizela 73.5 eura.

Podsjetimo, od ponoći se na benzinskim crpkama prikazuju cijene goriva u eurima. Građanima će vjerojatno trebati neko vrijeme da se naviknu na prikaz cijena u eurima na velikim ekranima na crpkama. Za razliku od cijena u trgovinama, gdje su istaknute i cijene u eurima i cijene u kunama, ovdje su samo cijene u eurima, prenosi Index.

Petrol i Crodux objavili su danas više cijene goriva. Iz Ministarstva gospodarstva kažu da ove više cijene nisu moguće s obzirom na to da je vlada prije dva tjedna odredila gornju granicu na 1.28 eura po litri za benzin i 1.44 eura po litri za dizel. Državni inspektorat je najavio inspekciju, javlja RTL.

Iz Petrola i Croduxa večeras su poslali priopćenje oko viših cijena iskazanih u eurima.

-Dana 29.12.2022. na sjednici Vlade RH donesena je uredba s propisanom visinom trošarina, a važeća je s 01.01.2023. Zbog povećanja propisane trošarine na benzinskim i dizelskim gorivima te poštivanja Vladine uredbe bili smo obvezni formirati cijene tako da smo ih povećali točno za iznos razlike između stare i nove uredbe. Visina trošarine po staroj uredbi: 3.06 kn/lit za benzinska goriva i 2.66 kn/lit za dizelska goriva Visina trošarina po novoj uredbi: 3.86 kn/lit za benzinska goriva i 3.06 kn/lit za dizelska goriva – objavili su.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović