Aktualno

PORUKE GRADONAČELNIKA I ŽUPANA Uskrs je simbol pobjede svjetlosti nad tamom, života nad smrti

Gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić uputili su čestitke svim vjernicima povodom blagdana Uskrsa. Prenosimo ih u cijelosti.


Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Neka Vas svih ovaj Uskrs ispuni vedrinom i zahvalnošću! Jer nakon razdoblja iščekivanja, koje nas uvijek osnažuje u žrtvi odricanja i vraća stvarnim vrijednostima, dolazi vrijeme radosti, novog života i buđenja.

Naše će domove ovih dana krasiti pengana jaja, pome, pinice i sve ono što čini dio našeg Uskrsa, našeg nasljeđa i radosti. Ali baštineći našu bogatu tradiciju ne smijemo zaboraviti ni duhovnu dimenziju ovog blagdana.

Pronađimo značenje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u simbolici pobjede svjetlosti nad tamom, života nad smrti. Budimo primjeri te dobre promjene, pronađimo mir u sebi i pokažimo brigu i razumijevanje za sve oko nas koji trebaju pomoć. Isusova žrtva i njegovo uskrsnuće donose nam utjehu i snagu potrebnu u svim životnim trenucima.

Zato, radujmo se Uskrsu i svemu što novo vrijeme donosi.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs i da ga provedete u zajedništvu i radosti, okruženi bližnjima.

Gradonačelnik

Mato Franković


Poštovani sugrađani,

Prošli smo kroz Veliki tjedan i došao nam je Uskrs, naš najveći kršćanski blagdan.

U Velikom tjednu prisjetili smo se muke Gospodnje, smrti Kristove na križu za spas čovječanstva.

Sam Uskrs za nas znači pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom, svjetla nad tamom.

Uskrs nosi poruke mira, dobrote, zajedništva i, u tom duhu, želim vam, dragi sugrađani, da provedete ove blagdane, ali i sve dane koji dolaze nakon njih.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs.

Vaš župan

Nikola Dobroslavić

Pročitajte još

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija