Aktualno

PORUKA ‘MALE KUĆE’ PETRINJSKIM VRŠNJACIMA ‘Mislimo na vas u ovim teškim trenucima’

PORUKA 'MALE KUĆE' PETRINJSKIM VRŠNJACIMA 'Mislimo na vas u ovim teškim trenucima'

Nakon što su jučer iz Dječjeg vrtića ‘Škatulica’ krenuli poklon paketi za petrinjske mališane, danas je to napravljeno i iz Mokošice. Naime, potaknuti inicijativom DV ‘Škatulica’, odnosno suradnjom roditelja i djelatnica predvođenih dvama voditeljicama Anom Dragojević i Marijom Zvono, DV ‘Mala kuća’ pridružio se sakupljanju paketića za djecu DV ‘Petrinjčica’. Kako nam navodi voditeljica ‘Male kuće’ Martina Franičević Feregja, njihov primjer slijedile su odgojiteljice, roditelji i djeca DV ‘Ježić’, DV ‘Zaton’, DV ‘Pčelica 3’ i DV ‘Pčelica 1’ te mnogobrojne odgojiteljice ostalih vrtića treće cjeline.
-Uvijek nam je na umu odgajati našu djecu u duhu pomaganja. Cilj nam je bio poslati poruku malim prijateljima u Petrinji da mislimo na njih u teškim trenucima u kojima se nalaze. Prigodom ove akcije prikupljeno je više od 200 paketića za djecu, ali i za odgojiteljice, spremačice i kuharice DV ‘Petrinjčica’ – govori nam Franičević Feregja.
Zahvalila se ravnateljici Boji Milan Mustać na organiziranju prijevoza u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije, ravnateljici njihove treće cjeline na izvanrednoj podršci te Đuru Traku. On će naime njihove paketiće prevesti do zagrebačkog Caritasa koji će ih uručiti DV ‘Petrinjčica’.
-I jedno veliko hvala svim roditeljima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju. Premda su i sami u financijskim brigama pogođeni Covid krizom, to ih nije omelo da podijele ono najvažnije što imaju: to su srce, dobrota, briga i suosjećanje prema drugome. Ako živimo jedni za druge, sve teškoće i nedaće ćemo lakše prebroditi jer: “dobro se dobrim vraća” – poručuje Martina Franičević Feregja.
Inače, za DV ‘Mala kuća’ ovo je već peta humanitarna akcija u ovoj pedagoškoj godini. Prva je bila ‘Božićna čarolija’ koju su odgojiteljice same organizirale, potom ‘Kolajna ljubavi’ na inicijativu roditelja te dvije akcije u suradnji s ‘Tata je tata’: prikupljanje konzervirane hrane za stanovnike pogođene potresom i prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće samohranom ocu petero djece u Petrinji.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo