Aktualno

PORUKA ‘MALE KUĆE’ PETRINJSKIM VRŠNJACIMA ‘Mislimo na vas u ovim teškim trenucima’

Nakon što su jučer iz Dječjeg vrtića ‘Škatulica’ krenuli poklon paketi za petrinjske mališane, danas je to napravljeno i iz Mokošice. Naime, potaknuti inicijativom DV ‘Škatulica’, odnosno suradnjom roditelja i djelatnica predvođenih dvama voditeljicama Anom Dragojević i Marijom Zvono, DV ‘Mala kuća’ pridružio se sakupljanju paketića za djecu DV ‘Petrinjčica’. Kako nam navodi voditeljica ‘Male kuće’ Martina Franičević Feregja, njihov primjer slijedile su odgojiteljice, roditelji i djeca DV ‘Ježić’, DV ‘Zaton’, DV ‘Pčelica 3’ i DV ‘Pčelica 1’ te mnogobrojne odgojiteljice ostalih vrtića treće cjeline.
-Uvijek nam je na umu odgajati našu djecu u duhu pomaganja. Cilj nam je bio poslati poruku malim prijateljima u Petrinji da mislimo na njih u teškim trenucima u kojima se nalaze. Prigodom ove akcije prikupljeno je više od 200 paketića za djecu, ali i za odgojiteljice, spremačice i kuharice DV ‘Petrinjčica’ – govori nam Franičević Feregja.
Zahvalila se ravnateljici Boji Milan Mustać na organiziranju prijevoza u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije, ravnateljici njihove treće cjeline na izvanrednoj podršci te Đuru Traku. On će naime njihove paketiće prevesti do zagrebačkog Caritasa koji će ih uručiti DV ‘Petrinjčica’.
-I jedno veliko hvala svim roditeljima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju. Premda su i sami u financijskim brigama pogođeni Covid krizom, to ih nije omelo da podijele ono najvažnije što imaju: to su srce, dobrota, briga i suosjećanje prema drugome. Ako živimo jedni za druge, sve teškoće i nedaće ćemo lakše prebroditi jer: “dobro se dobrim vraća” – poručuje Martina Franičević Feregja.
Inače, za DV ‘Mala kuća’ ovo je već peta humanitarna akcija u ovoj pedagoškoj godini. Prva je bila ‘Božićna čarolija’ koju su odgojiteljice same organizirale, potom ‘Kolajna ljubavi’ na inicijativu roditelja te dvije akcije u suradnji s ‘Tata je tata’: prikupljanje konzervirane hrane za stanovnike pogođene potresom i prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće samohranom ocu petero djece u Petrinji.

Pročitajte još

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

DUBROVČANI O GOSPODARSKOJ KLIMI U GRADU U razdoblju koje dolazi morat ćemo raditi više za manje novaca

Iva Dedo

Napustio nas je gospar Boris Filičić!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija