Koronavirus u Hrvatskoj

POPUŠTANJE MJERA Ponovno su otvorena dječja i sportska igrališta

POPUŠTANJE MJERA Ponovno su otvorena dječja i sportska igrališta

Igralištima diljem grada ponovno odzvanja dječja graja.

Prestankom važenja Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta kao protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske otvaraju se dječja i sportska igrališta na području Grada Dubrovnika. Nadležni upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu ugovornom izvođaču na poslovima održavanja igrališta naložio je otvaranje svih dječjih igrališta i sportskih terena kojima upravlja Grad Dubrovnik.

-Usput će se provesti i pregled sprava i ostale opreme na istima te se očekuje da će se do utorka sva igrališta na administrativnom području grada biti otvorena i spremna primiti korisnike. Grad Dubrovnik svim korisnicima upućuje preporuku da se i dalje pridržavaju važećih protuepidemijskih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poglavito onih koje se odnose na osobnu higijenu i održavanje socijalne distance – ističu iz Gradske uprave.

U odluci HZJZ-a stoji: ‘Dječja igrališta, otvorena sportska igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom mogu se koristiti uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Bavljenje rekreativnim sportom na otvorenom također je dopušteno uz pridržavanje protuepidemijskih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo’.

Podsjetimo, odlukom stožera bila su zatvorena od 20. ožujka.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist