Kultura

Ponovno otkrijte Slavicu

Ponovno otkrijte Slavicu

Nakon pet godina ovog će ljeta kino Slavica ponovno otvoriti svoja vrata građanima i ponuditi brojne programe, osobito one namijenjene mlađima, koji su predstavljeni jutros od strane ravnateljice Đive Galov i članice Upravnog vijeća Mire Skansi.

 
– Nemamo se namjeru natjecati s nikim, mi smo javna ustanova i želimo biti pristupačni građanima. Program koji će se odvijati u Slavici nije klasični filmski program, već je ideja ovog ljeta otkriti ovaj prostor mlađim generacijama. Stoga i počinjemo 15. lipnja s programom Dječjeg vrtića Pile, a ugostit ćemo i otvaranja Festivala umjeteonstva djece i mladeži „Porporela 2012.“ Slijedi i izbor najbolje svjetske dokumentarne produkcije, kao alternativu komercijalnim programima koje vrtimo u Gradu. Naime, u Jadran ćemo izaći iz Slobode s filmskim programom, dok će se u Slavici prikazivati izbor europskog filma, kao i tijekom srpnja kasno noćne projekcije horor žanra – predstavila je program Đive Galov.
 
Posebno ističe šest programa koje će realizirati s udrugom Vrtuljak, tematsko-edukativne zabave za djecu pod nazivom „Večeras JA izlazim“, a mame i tate stoje doma, koje će uz pjesmu i radionice završavati projekcijom crtića za laku noć. Volonteri koji su im se javili organizirat će program „Zaboravljene igre“ koje će u kasnim popodnevnim satima djeci onovno predstaviti kako igrati „na frnja“, „lastike“…
Također se nastavlja suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama i projekcijama s Pula Film Festivala, a svoje programe će održati i „Noir festival“ te „Vukovar film festival“.
Na kraju ističe i premijeru cjelovečernjeg filma „Larin izbor: Izgubljeni princ“ snimljenog prema poznatoj hit-seriji, koji je već izazvao veliki interes među gradskim gospođama.
 
– Poklopio se niz sretnih okolnosti da možemo vratiti ovu pozornicu u funkciju. Donesene su neke gradske i neke sudske odluke, skupljena su sredstva za obnovu opreme i Slavica ponovno kreće raditi – kazala je Galov.
Objasnila je kako su je jedan sudski spora sa susjedima trenutno u stanju „status quo“, dok je tužba za odštetu vraćena na prvostupanjski sud. Stoga se pokušalo dogovoriti sa susjedima i međusobno su parcele odijeljene na način koji odgovara i kinematografima i susjedima.
Na kraju istaknimo kako će cijene ulaznica programima u Slavici biti primjerene alternativnim programima i iznositi od 15 do 20 kuna. Svakako nas očekuje zanimljivo ljeto u kinu Slavica.
 
 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist