Grad

Ponovna javna rasprava o UPU ‘Komolac’, mijenja se položaj prometnica

Urbanistički plan uređenja ‘Komolac’ u četvrtak, 8. listopada je na ponovnoj javnoj raspravi. Postupak izrade ovog plana započeo je još 2017. godine, a javno izlaganje održano je u rujnu prošle godine. Inače, razlog pokretanja postupka njegove izrade bila je inicijativa Gradskog kotara Komolac, kojom se zahtijevala urbana sanacija bivše industrijsko-poslovne zone Komolac, urbana preobrazba dijelova bivše gospodarske zone uz osiguranje održivog razvoja šireg područja odnosno urbanizacija neuređenih i neizgrađenih dijelova građevinskog područja naselja M12 mješovita namjena-pretežito stanovanje srednje gustoće. Ukupna površina obuhvata UPU-a iznosi cca 22 ha, a obuhvaća veći broj katastarskih čestica u katastarskim općinama Komolac, Čajkovica i Knežica.
Do ponovne javne rasprave došlo je zbog usvojenih primjedbi iz Izvješća o javnoj raspravi, osobito radi promjene položaja prometnica te namjena površina te se formalno utjecalo na imovinsko-pravne odnose.
Kako se može pročitati u sažetku prijedloga plana, izmijenjeno je prometno rješenje i to u sjevernom dijelu obuhvata te spajanje na prometnu mrežu višeg reda. U središnjem dijelu obuhvata određena je lokacija rotora na spoju prometnica te je u zoni ”Središte” izmještena planirana prometnica. Ukinuto je planiranje novog priključka za naselje Čajkovica istočno od obuhvata UPU-a, tako da se zadržava prometnica u postojećem trupu. Određeni su novi priključci na planirane prometnice te postojeće prometnice koje se moraju rekonstruirati.
Javno izlaganje održava se u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika s početkom u 12 sati, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Na javnom izlaganju je i Strateška studija o utjecaju UPU-a ‘Komolac’ na okoliš.

Pročitajte još

Dubrovački obrtnici dobili potpore u iznosu od milijun kuna

Dulist

RAZGOVOR S MIRSOM Udahnimo sadašnjost i izdahnimo prošlost. Stanimo na loptu i budimo bolji ljudi

Andrea Falkoni Račić

Od sutra izmjene u gradskom voznom redu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija