Grad

OŠ Montovjerna prva uvodi topli obrok za sve učenike

OŠ Montovjerna prva uvodi topli obrok za sve učenike

Osnovna škola Montovjerna bit će prva škola na širem području koja će pružati ručak za sve razrede osnovne škole. Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije naručena je izrada novih jelovnika za topli obrok učenicima od 1. do 8. razreda. Jelovnik je u potpunosti usklađen sa smjernicama Ministarstva zdravstva za djecu osnovnoškolske dobi te sadržava sve potrebne namirnice i nutrijente za zdravi razvoj i rast. Također, zbog propisanog korištenja svježeg sezonskog voća i povrća sadržava dva različita jelovnika, za jesen-zimu te za proljeće-ljeto.
Iz Grada dalje ističu kako je kroz razdoblje od nekoliko godina, cilj osigurati ručak u školi za sve osnovnoškolce, uz sufinanciranje obroka od strane roditelja. Jedna je to od zakonskih obveza osnivača ustanove, no osim zakonske regulative motivacija za daljnji razvoj projekta su i rastući zdravstveni problemi među dječjom populacijom zbog konzumacije brze hrane.
Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, škole su dužne osigurati topli obrok za sve učenike od 1. do 8. razreda, no interes roditelja za ovakvom uslugom je proteklih godina ispod očekivane razine.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović