Grad

NAPREDUJU RADOVI NA VODOOPSKRBI U ORAŠCU Postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda

NAPREDUJU RADOVI NA VODOOPSKRBI U ORAŠCU Postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda

U naselju Orašac napreduju radovi Vodovoda Dubrovnika d.o.o. na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje. Do sada je postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda te je izvršeno asfaltiranje više od 1,2 kilometra zahvata.

Investicija ukupno vrijedna 28 milijuna kuna počela se izvoditi u lipnju. Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac.

Investicije u komunalnu infrastrukturu, u ovom slučaju u nedostajuće ili zastarjele sustave vodoopskrbe i odvodnje jedno su od prioritetnih područja rada ove gradske uprave, a uz izgradnju sustava Orašac istovremeno se provode zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda.

Sva navedena ulaganja imaju za cilj povećati kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administrativnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Dovršetkom ove za Vodovod iznimno bitne investicije omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda. Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mjesec od uvođenja izvođača u posao.

Izgradnju mreže u Orašcu Vodovod izvodi u suradnji s Dubrovnik cestama kao izvođačem radova i Hrvatskim vodama, koje Vodovod prate u investiciji.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist