Zanimljivosti

Pomozite udruzi DEBRA i ‘djeci – leptirima’!

Pomozite udruzi DEBRA i 'djeci - leptirima'!

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize djeluje već 18 godina i brine o svim oboljelima i njihovim obiteljima iz Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja.

Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može značiti novu bulu, novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, kirurške zahvate, znači stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Zato oboljele često nazivamo „Djeca leptiri“.

Bebe se rađaju sa bolešću, a većina su 80-100 – postotni invalidi već nakon nekoliko godina života. U Hrvatskoj trenutno ima pedesetak oboljelih od EB-a (uglavnom djeca i mladi, jer im je radi bolesti životni vijek bitno smanjen).

DEBRA ulaže velike napore u pomaganju djeci i njihovim obiteljima. Najviše se zalaže za prikupljanje financijskih sredstava za konstantnu nabavku i slanje zavojnog materijala oboljelima, te odgova na sve ostale individualne potrebe članova, te pomaže kod ugovaranja pregleda i potrebnih zahvata.

Budući da su sredstva potrebna za rad društva vrlo visoka i da je svaka prikupljena kuna više nego dobrodošla, pozivamo Vas da se uključite u kampanju i postanete dio naše priče – kažu iz DEBRE.

Uključiti se možete kupnjom majica sa porukom Udruge Debra Croatia. Svaku kupljenu majicu Vam dostavljaju, te ju možete dalje koristiti kao poklon za svoje poslovne partnere, zaposlenike, i slično.

Zašto je važno da se što više majica pusti u opticaj kroz cijelu Hrvatsku?

Osnovna nit vodilja ove kampanje je uključiti što više ljudi koji će nositi ove majice i na taj način komunicirati prema drugima svijest o potrebi pomaganja, kao i mogućnost da se uključe u projekt Udruge Debra i Media-Plusa, te pomognu našim malim leptirićima.

Cijena jedne majice je 75 kn +PDV, a uključit se možete kupnjom neograničenog broja majica. Kupnjom 5 majica ili više, udruga DEBRA uvrstit će Vas na popis sponzora/donatora na svojoj internet stranici. Narudžbu možete ostvariti putem e-maila andreja@media-plus.info ili na broj telefona 099 / 640 94 44. Također, narudžbu možete poslati na e-mail adresu Udruge DEBRA evica@debra-croatia.com.

Obavezno posjetite i Debrine Web stranice www.debra-croatia.com na kojima se nalaze fotografije majica.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist