Zanimljivosti

PODRŽI PROJEKT! CroCube: prva hrvatska kockica u svemiru

Ne propusti priliku ispisati povijest i postati dio budućnosti Hrvatske: uključi se u veliku kampanju i pomogni lansirati prvi hrvatski satelit u svemir!

Tvrtka Spacemanic i udruga A3 (Adriatic Aerospace Association) pokrenuli su projekt izrade, programiranja i lansiranja prvog nanosatelita u orbitu pogonjenog hrvatskim know-how-om i naprednim tehnologijama.

– Za uspješnu misiju potrebno nam je 130.000 eura kojima ćemo nabaviti sav potreban hardware i software, licence, prikupiti potvrde, uskladiti frekvencije i registrirati satelit kod nadležnih tijela, složiti i testirati satelit u čistoj sobi, izraditi i programirati Zemaljsku stanicu za komunikaciju sa satelitom, zakupiti “kartu za svemir” putem partnera Exolaunch – ističu organizatori.

Kockasti oblik nanosatelita savršeno odgovara našem najpoznatijem nacionalnom simbolu prepoznatljivom u cijelom svijetu – crveno-bijelim kockicama – pa misija s ponosom nosi naziv CroCube – Prva hrvatska kockica u svemiru.

Očekivano lansiranje satelita predviđeno je za drugi dio 2023. godine na Falcon 9 raketi tvrtke SpaceX.

Podrži projekt! 

 

Pročitajte još

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Dulist

ĐURO LUBURA ‘Kad mobitel dođe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke’

Dulist

Pričaonica i radionica ‘Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija