AktualnoPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Roko Tolić o novom poslu u Crnoj Gori, ali i o sljedećim izborima za gradonačelnika: Ne kalkuliram!

s barbarom Roko Tolic

U novoj epizodi podcasta S Barbarom gostuje Roko Tolić koji je nedavno izabran za mjesto izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Pobijedio je na natječaju u konkurenciji još osam kandidata te dobio mandat na četiri godine. Tolić stupa na dužnost 1. lipnja, ali već je, kako nam je ispričao u svom prvom medijskom nastupu, zatrpan obilnom dokumentacijom te pokušava trasirati put svoga djelovanja. Ističe kako se u novom poslu planira osloniti na tim, a iz poštovanja prema ljudima među koje dolazi birat će ga među zaposlenicima, a njih je tamo tisuću.
Tolić je naglasio kako mu je vođenje dva crnogorska aerodroma veliki poslovni izazov, možda i najveći jer su pred njim značajna ulaganja. Oslonit će se na svoje iskustvo jer, podsjetio je, nalazi se u sličnoj situaciji kada je 2009. godine preuzeo Zračnu luku Dubrovnik. Tada se našoj zračnoj luci otvarala financijska perspektiva Europske unije te je prionuo zadaći ishođenja svih potrebnih dozvola. Danas je Crna Gora u sličnoj situaciji jer se već za 2026. predviđa ulazak u Europsku uniju. Među prvim koracima najavio je povećati nalet prema Crnoj Gori iz europskih destinacija.
Osim o strateškim planovima i projektima vezanim sa zračnim lukama u Tivtu i Podgorici, u razgovoru s Barbarom Đurasović komentirao je predizborne prozivke gradonačelnika Mata Frankovića oko rekonstrukcije i izgradnje zračne luke. Komentirao je javnu nabavu u Zračnoj luci, korekcije cijena, zašto svi projekti nisu dobili uporabnu dozvolu, ali i priznao neke svoje pogreške.
Roko Tolić se osvrnuo na odluku o raspodjeli dijela prošlogodišnje dobiti ZL Ruđer Bošković koja je ranijih godina uvijek ulagana u daljnji napredak i projekte dubrovačkog aerodroma. Što misli o dolasku niskotarifne kompanije Ryanair koja je i za vrijeme bivših uprava pa tako i njegove kucala na vrata Dubrovnika. Prisjetio se zašto ih je on odbijao, što je Konavljanima prije sve smetalo, a što danas zanemaruju. Sve to, kao i odgovor na pitanje izlazi li sljedeće godine na izbore kao kandidat za gradonačelnika – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

PELJEŠKA TRPEZA Mali raj za gurmane u Dračama

Dulist

ORSAN NE RADI, ŠTEKA I KOMOLAC Njirić: ‘Gorivo tankamo u bidone, nema druge! Sramota!’

Ivana Mijić Vulinović