Grad

POČIVAO U MIRU Napustio nas je gospar Rastko Barbić

POČIVAO U MIRU Napustio nas je gospar Rastko Barbić

Ovog utorka napustio nas je velik i važan lik našeg grada – svestrani Rastko Barbić, odvjetnik, plivač Jugaš, predsjednik CO Dubrovnik… Rođen u Dubrovniku 7. srpnja 1932. godine, gospar Barbić svoje posljednje dane proveo je u Domu za starije i nemoćne na Grudi.

Gospar Barbić među brojnim je Dubrovčanima bio poznati kao dugogodišnji, strastveni plivač, ali kao i skroman i samozatajan čovjek, dugo godina bio na čelu Crkvene opštine Dubrovnik, koja je svega prije nekoliko mjeseci proslavila Krsnu slavu Saborne crkve Svetog Blagovještenja uz brojne prijatelje i suradnike.

Uvijek je rado isticao izvrsnu suradnju i život u Dubrovniku, koji kako je često tvrdio, unatoč zlu rata iza nas može biti ‘primjer za zajedništvo’.

Uvijek nasmijan i spreman pomoći, Barbić je generacijama poznat i po sudjelovanju u organizaciji prvih turnira ondašnje Divlje lige. Veliki sportaš grada zajedno je s Matkom Geslerom, Blagom Barbijerijem i Ivom Ljepoticom zaplivao na prvenstvu 1950. godine u Splitu, s kojeg jedan državni rekord drže kao momčad još i dan danas.

Gospar Ratko bio je ‘krivac’, kao prvi trener, i za karijeru jedne od najpoznatijih dubrovačkih sportašica, Hilde Zeier-Režić. Volio je sport te se u mladosti bavio, osim plivanjem i planinarenjem, i skijanjem.

Obitelji gospara Barbića redakcija DuLista izražava sućut.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist