Grad

Evo koliko će zarađivati povjerenik koji će voditi Dubrovnik

Iako se o imenu povjerenika za Dubrovnik tek nagađa, jedno od logičnih pitanja je i koliko će ta osoba biti plaćena za odgovornost koju će obnašati. Prema odgovoru koje je tportal dobio iz Ministarstva uprave, povjerenik za Dubrovnik mogao biti plaćen najviše do 14 tisuća kuna bruto.
– Ako posao povjerenika obavljaju profesionalno i stupaju u radni odnos, plaća im se računa na sljedeći način: osnovica za obračun plaće državnih službenika i namještenika koja iznosi 5.211,02 kuna bruto množi se s koeficijentom koji ovisi o veličini jedinice lokalne samouprave. Taj je koeficijent za županije i Grad Zagreb najviši i iznosi 3,5, za grad preko sto tisuća stanovnika je tri, a najmanji je koeficijent za vođenje grada i općine do tri tisuće stanovnika i iznosi 1,7. To znači da bi povjerenik za Grad Zagreb mogao dobiti plaću od nešto više od 18 tisuća kuna bruto. Povjerenik koji će preuzeti upravljanje Dubrovnikom do proljetnih lokalnih izbora imat će koeficijent 2,7 s obzirom na to da Dubrovnik ima nešto više od 40 tisuća stanovnika te će mu plaća biti 14 tisuća kuna bruto. No ako povjerenik dužnost obnaša bez stupanja u radni odnos, dobiva tek 30 posto od tog iznosa. Novac kojim se plaćaju povjerenici dolazi iz kase općina i gradova kojima su na čelu – navode iz Ministarstva uprave.

Pročitajte još

VRATIO SE NOĆNI, LJETNI ŠUŠUR Tri tisuće ljudi trenutno je u điru Stradunom

Dulist

Brončani judaši na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Dulist

VIZIJA TURIZMA U GRADU ‘Pod hitno moramo zaustaviti snižavanje cijena, poboljšati ponudu i kvalitetu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija