Županija

Počinje ‘Trganje’ u Konavlima, okušajte se u pravljenju vina!

Jedanaesta po redu, manifestacija „Trganje“ održat će se u nedjelju, 24. rujna 2023. godine s početkom u 15 sati u vinogradu i kušaonici OPG Ivo Karaman, u Pridvorju. Konavle ovom manifestacijom obilježavaju berbu grožđa s ciljem promocije ovog vinogradarskog i vinskog kraja te očuvanja tradicije i kulturne baštine.

-Svi posjetitelji, predvođeni Konavokama i Konavljanima u narodnoj nošnji, bit će u mogućnosti aktivno sudjelovati u berbi i preradi grožđa. Grožđe će se prerađivati na tradicijski način u čemu će posebno aktivno sudjelovati ženski dio publike koji će, kao nekad, nogama gnječiti grožđe kako bi se napravilo vino. Program će se obogatiti igrama, glazbom i nezaobilaznom zakuskom. Stoga ne propustite ovaj događaj, sudjelujte u procesu trganja i proizvodnje vina te provedite ugodan dan u Konavlima. Svoj dolazak potvrdite na mail: ured@agroturizam-konavle.hr ili porukom na broj 095 124 6333, najavili su u priopćenju.

Agroturizam Konavle će napravljenim vinom na “Trganju” svečano otvoriti ovogodišnje 16. Mirise Božića u Konavlima. Također, istoga dana tijekom jutra počet će i likovna kolonija za 20ak slikara sa šireg dubrovačkog područja te će se njihova djela moći pogledati u popodnevnim satima u OPGu Iva Karamana.

Pročitajte još

‘TEŽAK’ 29 MILIJUNA EURA Konavoski vijećnici izglasali povijesni proračun!

Dulist

KONAVOSKI PANOPTIKUM Ne propustite predavanje najpoznatijeg hrvatskog alpinista Stipe Božića

Dulist

Centar za rehabilitaciju Josipovac na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju

Dulist