DuList IN

POČEO ŠESTI FESTIVAL SOLI Izložba Sea&Sirens Wima Westfielda otvorena u Kneževom dvoru u Stonu

POČEO ŠESTI FESTIVAL SOLI Izložba Sea&Sirens Wima Westfielda otvorena u Kneževom dvoru u Stonu

U sklopu programa šestog Festivala soli izložba ‘Sea&Sirens’ njemačkog fotografa Wima Westfielda otvorena je protekle subote u Kneževom dvoru u Stonu. Autor izložbe priznati je novinar i fotograf Bod Mueller, umjetničkog imena Wim Westfield kojim potpisuje svoje umjetničke fotografije. Bilo je to prvo događanje ovogodišnjeg Festivala soli ususret središnjem dijelu programa sljedeći vikend.

Prigodom otvorenja, autor je izrazio zadovoljstvo što je ova izložba koja je putovala svijetom stigla i u Ston u kojem je prve fotografije snimio prije deset godina, a od tada se ovom kraju uvijek iznova rado vraća. U ime organizatora okupljene je pozdravila Sandra Vuletić, ravnateljica Narodne knjižnice Ston istaknuvši kako je veseli ova izložba i činjenica da Festival soli od samog početka njeguje i sedmu umjetnost na radost stonske publike. Izložba donosi 33 fotografije velikog formata koje prikazuju najljepše valove na svijetu kao i modele koji i bez opreme za disanje rone u oceanske dubine ili plivaju s divljim životinjama. Fotografije su nastale na Havajima, Polineziji, Kubi i u Južnoj Africi. Ipak, Westfield je snimio neke od najljepših fotografija upravo u okolici Dubrovnika i Stona.

Izložba ‘Sea&Sirens’ u Kneževom dvoru u Stonu može se pogledati još cijeli sljedeći tjedan. Sve do 20. rujna brojni stonski i pelješki restorateri i vinari nude posebne menije kreirane za festivalski program, a cjelovit popis dostupan je na mrežnoj stranici festivala. Glavni dio programa šestog Festivala soli posjetitelje očekuje sljedeći vikend od petka, 26. kolovoza do nedjelje, 28. kolovoza uz raznovrsni program za male i velike.

O autoru:

Kao fotograf nenovinarskih slika (More i sirene), snimljenih na mnogim egzotičnim lokacijama u Aziji i južnom Pacifiku, Bodo Mueller pojavljuje se pod imenom Wim Westfield.

Wim Westfield / Bodo Müller iznimno je popularan i cijenjen nautički novinar, dobitnik nagrade „Zlatna penkala“ za 2019. godinu koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica s ciljem isticanja vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj i njenom turizmu, svjesna kako važan doprinos turističkom uspjehu daju i inozemni turistički novinari. Nominiran članak pod naslovom „Sterne im Meer“ (Zvijezde u moru) u časopisu Boote daje prekrasan opis Nacionalnog parka Kornati i svim ostalim zaljevima između Šibenika, zaljeva

Magrovica i Dugog otoka. U članku daje puno praktičnih savjeta koji su potrebni prilikom planiranja putovanja i boravka. A sve je popraćeno prekrasnim fotografijama arhipelaga.

Wim Westfield /Bodo Mueller živio je u DDR-u, a u njegovoj zanimljivoj biografiji otkriva se i kako je imao problema s vlastima DDR-a, njegovim pokušajima bijega, pritvoru Stasija, neobičnom odlasku s putovnicom DDR-a koja vrijedi 10 godina za sve zemlje. Zatim njegov novi početak u Saveznoj Republici kao novinar i pisac.

Djela Bodo Müllera uključuju knjige o pokušajima bijega i uspješnim bjegovima iz DDR-a “Über die Ostsee in die Freiheit” (sa suprugom) i “Fascination Freedom”, od kojih su neke snimljene za televiziju, kao i niz knjiga o područja plovidbe u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist