Zanimljivosti

Pobjednicima 5 stipendija do 7 tisuća eura

Pobjednicima 5 stipendija do 7 tisuća eura

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) već sedmu godinu za redom organizira natjecanje u engleskom jeziku, pod nazivom "Potraga za RIT/ACMT zvijezdom".

Pobjednicima natjecanja dodijelit će se pet stipendija u iznosima do sedam tisuća eura za studiranje na RIT/ACMT-u, u Dubrovniku ili u Zagrebu. Za natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 19. travnja. Natjecanje će se održati u subotu, 21. travnja s početkom u 9 sati u prostorima RIT/ACMT-a, u Dubrovniku i u Zagrebu, prema sljedećem rasporedu:

Faza 1: 9 -10.30 sati – Ispit iz gramatike, vokabulara i čitanja s razumijevanjem
Faza 2:  12 -17 sati – Izlaganje na zadanu temu, prezentacija i pitanja žirija

Deset kandidata koji u prvoj fazi ostvare najbolje rezultate prelaze u drugu fazu. Stipendije su iskoristive za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, u akademsku godinu 2012./2013., za slijedeće stručne studije: Menadžment u turizmu hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).

Iznos ostvarene stipendije dijeli se na sve četiri godine studiranja, a imena pobjednika bit će objavljena u srijedu, 25. travnja na službenoj web stranici Američkog koledža, www.acmt.hr.

Gabrijela Ženetić, dobitnica prve nagrade na natjecanju "Potraga za RIT/ACMT zvijezdom 2011.", o svom sudjelovanju na natjecanju iz engleskog jezika izjavila je:
– Prvi krug natjecanja nije bio težak, moglo bi se reći da je selekcijski. Drugi krug bio je zanimljiv i interaktivan. Trebali smo odabrati jednu od četiri unaprijed zadane teme. Na odabranu temu održala sam prezentaciju. Imali smo 60 minuta za pripremu. Mislim da sam donijela ispravnu odluku prijavivši se na natjecanje. Osvojena stipendija uvelike mi je pomogla u financiranju studija, zato svima savjetujem da uvijek pokušate s onim što vam se ponekad čini nedostižnim – kazala je Gabrijela, danas studentica prve godine studija Informacijske tehnologije.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist