GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Otvorena nova OŠ Montovjerna

Nakon punih 35 godina u Dubrovniku je otvorena nova osnovna škola. Na mjestu nekad područne škole Montovjerna, u manje od godinu i pol izgrađena je potpuno nova suvremeno opremljena škola s 20 specijaliziranih učionica, kabinetima za učitelje i nastavnike, velikom sportskom dvoranom, manjom sportskom dvoranom, knjižnicom, kuhinjom i blagovaonicom. Kapitalnu investiciju vrijednu 75 milijuna kuna službeno je u nedjelju otvorila ministrica kulture i izaslanica premijera Nina Obuljen Koržinek koja je čestitala svima uključenima na brzoj realizaciji projekta.

– Za svaki grad otvaranje nove škole je posebno svečana prilika. To znači kako postoji potreba za dodatnim prostorom u kojem ćemo obrazovati i odgajati djecu te kako postoji život koji se pokreće i nastaje, zato je obnova škola ono što nam daje najviše optimizma – poručila je ministrica. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je osobitu važnost ovog projekta jer skrb o obrazovanju i odgoju mladih znači briga za budućnost. Ravnateljica OŠ Montovjerna Snježana Vlahinić kazala je kako je riječ o modernoj školi koja osigurava sve preduvjete visokih pedagoških i obrazovnih standarda.

Nova škola u potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda, a u ovoj nastavnoj godini primit će 442 učenika

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Počela izgradnja ceste za zgrade HRVI u Mokošici

U Mokošici su započeli radovi na izgradnji ceste s infrastrukturom za zgrade HRVI. Nova ulica se na početku zahvata uklapa u gradsku prometnicu kod novog kružnog toka, a imat će dva kolna ulaza za pristup zgradama. Duž 322 metra duge ceste izvest će se oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija(DTK) i javna rasvjeta. Radove izvodi tvrtka Texo gradnja d.o.o., a predviđeni rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Investicija je vrijedna 5.335.043,40 bez PDV-a.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Otpis zakupcima preko 14 milijuna

Grad Dubrovnik je zakupcima poslovnih prostora u svome vlasništvu i zakupcima javnih površina ispostavio račune za mjesec rujan u iznosu od 1.082.921,55 kuna za poslovne prostore, odnosno 393.129,22 kuna za javne površine. Ovaj iznos obračunat je na 39 posto ugovorenih iznosa, odnosno umanjen je za 61 posto, a odnosi se na one subjekte koji sukladno donesenim aktima ostvaruju pravo na popust. Svi iznosi za poslovne prostore iskazani su s PDV-om, a oproštena naplata iznosi 2,1 milijuna kuna. Uz tri milijuna kuna u kolovozu i gotovo četiri milijuna kuna u srpnju Grad je zakupcima kroz umanjenje fakturiranih usluga u trećem kvartalu pomogao s preko 9 milijuna kuna. Od početka korona krize Grad Dubrovnik je izravno zakupcima poslovnih prostora u svom vlasništvu pomogao s 9.701.680 kuna, dok pomoć za javne površine iznosi 4.502.441 kuna. Sveukupno se radi o iznosu od 14,2 milijuna kuna.

Izgrađeno još jedno parkiralište u Mokošici, novih 58 mjesta u Ulici Marina Kneževića

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Marina Kneževića u Novoj Mokošici. Na tri razine osigurano je ukupno 58 novih parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta namijenjena osobama smanjene pokretljivosti. Radove na izgradnji parkirališta izvela je tvrtka Texo gradnja d.o.o., iz Mlina, a ukupna vrijednost radova iznosi 3.7 milijuna kuna s PDV-om. Samo od prošle godine na području Nove Mokošice osigurano je 200 novih parkirališnih mjesta.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. rujna 2020.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist