Grad

DUBROVNIK PRIVLAČI DOMAĆE Za goste iz Hrvatske pripremljeni popusti i razne pogodnosti

DUBROVNIK PRIVLAČI DOMAĆE Za goste iz Hrvatske pripremljeni popusti i razne pogodnosti

Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ‘Pozno ljeto u Dubrovniku’ – ‘Dubrovnik, tamo gdje je srce’, od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija: znamenitosti, muzeja, galerija, ponuditelja smještaja i ugostitelja, a njezin je sadržaj ovog petka predstavila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Naime, u tijeku je promotivna kampanja Turističke zajednice grada Dubrovnika za hrvatsko tržište, u online i tiskanim objavama nekoliko hrvatskih medija, čiji je cilj privući domaće turiste da pozno ljeto provedu u Dubrovniku, dok je vrijeme još uvijek lijepo za kupanje i kada mogu ostvariti brojne pogodnosti i popuste te osjetiti okuse, mirise i boje rujanskog juga na Good Food Festivalu u Dubrovniku – tamo gdje je srce.

Tako će od 15. do 30. rujna svi zainteresirani moći ostvariti popust na ulaznice u muzeje i događanja ustanova Grada Dubrovnika, pojasnila je Tepšić. Za ulaz u muzejske ustanove u ovom razdoblju posjetitelji iz Hrvatske plaćat će 50 kuna (objedinjena cijena za sve muzeje), uz iznimku Muzeja Domovinskog rata na Srđu gdje će ulaznica biti 15 kuna. Također, online kupnjom dvije ili više dnevnih Dubrovačkih kartica, dobit će se i jedna Dubrovačka kartica gratis. Dubrovački simfonijski orkestar nudit će popust na ulaznice od 25 posto, osim za festival Dubrovnik u pozno ljeto. Cijena karte za dolazak brodom u Rezervat Lokrum bit će 100 kuna, a ulaznica kupljena u Portoču koštat će 75 kuna. Djeca do 15 godina za vrijeme ove akcije ulaze besplatno. Što se tiče Društva prijatelja dubrovačke starine, građani Republike Hrvatske mogu ostvariti popust i kupiti povlaštenu ulaznicu od 50 kuna za obilazak gradskih zidina i Lovrjenca, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva. Ulaznica za hrvatske državljane u Arboretumu Trsteno koštat će 30 kuna, a za strane turiste 50.

U okviru promocije Good Food Festivala Turistička zajednica grada Dubrovnika objavila je petodnevni nagradni natječaj na popularnoj hrvatskoj Facebook stranici Savjetnik za putovanja (koja broji oko 100 000 članova) i Upoznaj Hrvatsku te su sretni dobitnici bračni par iz Gornjeg Stupnika, u blizini Zagreba, koji slavi svoju 39. godišnjicu braka, kojima je želja posjetiti Dubrovnik.

Također, zamjenica Tepšić rekla je nešto više o inicijativi Ministarstva turizma i sporta ‘Tjedan odmora vrijedan’ koja će se održati od 16. do 25. listopada.

-Kroz akciju ‘Tjedan odmora vrijedan’ omogućit će se građanima Hrvatske i svima zainteresiranima da posjete i upoznaju različite dijelove Hrvatske po 50 posto nižim cijenama na brojne turističke usluge od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja – rekla je Tepšić.

Inače, u razdoblju od 1. siječnja do 9. rujna turisti iz Hrvatske bili su na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine bilo je 33 864 turista iz Hrvatske (83 posto od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima za isto razdoblje), a ostvareno je 113 453 noćenja (5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine).

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist