GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 19. kolovoza 2020

PROJEKTI REKONSTRUKCIJE RASVJETE, VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE U tijeku postavljanje nove javne rasvjete u Mokošici

Zajedno s radovima na trasi vodovodne i kanalizacijske mreže, Grad Dubrovnik izvodi i zahvat rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete u Mokošici. Postavljaju se stupovi za rasvjetu visine pet i šest metara u ulicama Put od Osojnika, Put za Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulica Na moru, ukupne dužine 3080 metara. Ovim projektom rekonstrukcije dobit će se energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta postavljena na stupovima koji su čelični i previđeni za zonu jake bure. Također, nove će instalacije osigurati kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija vozila te pješaka i biciklista. Za navedene predmetne radove sklopljena su dva ugovora i to za predio Put od Osojnika na iznos od 307.526,84 kuna i predio Staro Selo na iznos od 489.997,70, bez PDV-a. Izvođač radova je TEXO MOLIOR d.o.o, a nadzor nad radovima je tvrtka TERRA d.o.o.

Projektom rekonstrukcije i postavljanjem novih instalacija do sigurnosti cestovnog prometa i pješaka.

grad 19082020 1

MJESTO ZA MLADE, DRUŽENJA I UČENJE Otvoren novi Centar za mlade u prostorima Luke Dubrovnik

Na međunarodni dan mladih, 12. kolovoza Centar za mlade Dubrovnik službeno je otvorio svoja vrata na adresi u Luci Dubrovnik. Otvorila ga je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je istaknula kako je partnerstvo gradske uprave s mladima i s civilnim društvom iznimno važno jer su mladi oni koji mogu dati novi poticaj razvoju grada i pojedinaca kako bih izrazili vlastitu kreativnost te stjecali nova znanja i vještine. Novi se Centar namijenjen mladima prostire na površini od ukupnih 474 m2, za čije je radove i opremu Grad Dubrovnik u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik i Lukom Dubrovnik uložio milijun i pol kuna. Prostori Centra omogućit će svim mladima sudjelovanje u raznim sadržajima i programima koji se nude: od programiranja robota, STEM radionica, bioloških istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te do psihološkog savjetovanja.

Novootvoreni Centar za mlade u kojeg je Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima uložio milijun i pol kuna namijenjen je mladima koji će kroz različite programe imati priliku izražavati kreativnost te stjecati nova znanja i vještine.

grad 19082020 3

SREDNJOŠKOLCIMA SUFINANCIRANJE UDŽBENIKA Sufinanciranja udžbenika za sredonjoškolce u iznosu od 1.000 kuna

Grad Dubrovnik i ove će godine sufinancirati nabavu udžbenika učenicima srednjih škola u iznosu od 1.000,00 kuna. Pravo ostvaruju učenici koji imaju prebivalište na području Grada dulje od 6 mjeseci od datuma podnošenja zahtjeva. Uz zahtjev za sufinanciranje udžbenika potrebno je dostaviti izvornik računa za kupljenje knjige, potvrdu o školovanju te preslike osobnih iskaznica roditelja (ukoliko su starije od 6 mjeseci, u suprotnome potrebno je dostaviti uvjerenje o prebivalištu).

Zaprimanje zahtijeva je u tijeku do 31. listopada 2020. godine, a obrazac zahtijeva dostupan je na službenoj web stranici Grada Dubrovnika.

grad 19082020 2 1

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 19. kolovoza 2020

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist