Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Obnavlja se igralište na Nuncijati

Grad Dubrovnik nastavlja s uređenjem sportskih i dječjih igrališta. U tijeku su radovi uređenja sportskog terena na Nuncijati. Sanacija će obuhvatiti obnovu dotrajale ogradne konstrukcije ugradnjom novog žičanog pletiva oko igrališta i bojanje nosive konstrukcije, uz popratne bravarske radove. Rukometni golovi i košarkaške konstrukcije će se obojati i postaviti nove mrežice. Uz bojanje i uređenje tribina i okolnih zidova igrališta, kao i ograde tribina, ovaj sportski teren dobit će potpuno novi izgled. Po završetku radova na Nuncijati, slijedi sanacija igrališta na Gorici svetog Vlaha.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Do kraja godine u Mokošici 200 novih mjesta

Izgradnjom prvih 11 mjesta u Ulici od Izvora započeo je niz investicija u parkirališna mjesta na području Mokošice. Cilj gradske uprave je do kraja godine u ovom gradskom naselju urediti više od 200 parkirališnih mjesta na različitim lokacijama. Parkiralište ispred zgrada HRVI imat će 72 mjesta, dok će dva parkirališta u Ulici Marina Kneževića biti kapaciteta 57 i 67 mjesta. Svi navedeni projekti u velikoj mjeri riješit će dugogodišnje neugodnosti i probleme koje građani Mokošice imaju s parkiranjem svojih automobila.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro Plan upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom

Zavod za obnovu Dubrovnika pokrenuo je postupak javne nabave za izradu Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika. Plan upravljanja izrađuje se za razdoblje od 2020.-2025. Istim trebaju biti razrađeni ciljevi, definirani prioriteti kroz akcijski plan, te prijedlozi konkretnih uvjeta i mjera, organizacijski modeli i pravila koja bi trebalo usvojiti na Gradskom vijeću, a sve u svrhu optimalne zaštite i očuvanja dobra svjetske baštine u ključnim procesima uključivanja u suvremene tijekove života i gospodarskog razvoja. Procijenjena vrijednost nabave je 700 tisuća kuna bez PDV-a. Krajnji rok za dostavu ponude je 23. svibnja 2019. do 10 sati.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Suradnja Grada Dubrovnika i policije u GK Mokošica

Grad Dubrovnik uredio je nove prostore za Gradski kotar Mokošica, na adresi Bartola Kašića 8. Nastavno na osnivanje Vijeća za prevenciju, Grad je u omogućio i prostor za rad policijskog službenika koji će djelovati intenzivnije na području Mokošice. Cilj suradnje policije i gradske uprave je povećati prisutnost policije u najvećem prigradskom naselju, sa svrhom bržeg uočavanja i rješavanja sigurnosnih i komunalnih problema tog područja. Uz uređenje dvije prostorije i videonadzor objekta, uskoro će se urediti i terasa iznad prostora kotara, nakon čega će se postaviti nove dječje sprave za igru. Gradonačelnik Franković najavio je promjene u smjeru učinkovitije i funkcionalnije mjesne samouprave, ali i neposrednog odlučivanja građana o manjim komunalnim projektima unutar svog gradskog kotara, kroz program participativnog budžetiranja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (30. travnja 2019.)

Pročitajte još

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist