Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad dubrovnik tjedni pregled

U novoj Palčici uređeno osam vrtićkih skupina

Potpuno nova zgrada vrtića Pal­čica otvorila je 1. travnja vrata novim malim polaznicima, koji su sa svo­jim odgojiteljicama prostoru unijeli toplinu i radost. Vrtić prima osam odgojno-obrazovnih skupina, od kojih je pet grupa preselilo iz dječjeg vrtića koji je djelovao u Dvorima Lapad. Prozori su oslikani dječjim motivima, a grupe u potpunosti opremljene novim namještajem i igračkama. Time je realizirana prva značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću, vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om i financi­rana iz proračuna Grada Dubrovnika, uz sufinanciranje sredstvima državnog proračuna. Nakon 360 dana radova, vrtiću su nadograđena dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu igralište, a sveukupni kapacitet sada iznosi 322 djece u 20 odgojno-obra­zovnih grupa.

Palcica nova zgrada 7 1

Nova štedljiva rasvjeta u Riđici

Grad Dubrov­nik potpuno je rekonstruirao javnu rasvjetu naselja Riđica. Položeno je 550 metara odzemne niskonaponske instalacije te postavljeno 18 stupnih mjesta sa 25 rasvjet­nih tijela, a također je i dekorativno osvijetljena mjesna crkva. Čitava rekonstrukcija provedena je uz primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja, uz korištenje svjetiljki s LEDtehnologi­jom. Ovom izmjenom značajno će se smanjiti troškovi za utrošenu električnu energiju, dok će se troškovi za redovno održavanje svesti na minimum.

Ridica

U Mokošici se uređuje boćalište

Najveće gradsko naselje Moko­šica uskoro će dobiti uređene prostore boćališta i pomoćnih prostorija ispred skloništa pored Udruge umirovljenika. U tijeku je uređenje prostora oko posto­jećeg boćališta te sanacija krovišta vanjske kuhinje ispred boćališta, kao i uređenje unutarnjeg prostora skloni­šta, kojeg boćari koriste kao pomoćne prostorije.
Predviđeno je postavljanje podnih pločica u predulaz te glavnu prosto­riju, gdje će se također riješiti venti­lacija te obojati zidovi i strop, dok će se u predulazu napraviti i novi wc. Na postojećem platou oko boćališta posto­jeća ulegnuća će se sanirati te ugraditi novi materijal i vratiti postojeći oploč­nici. Kako bi se jasno formirao prostor oko boćališta za sudionike i gledatelje izvodi se novi potporni zid u nastavku na postojeći.
Radovi vrijedni oko 350 tisuća kuna s PDV-om potrajat će do kraja svibnja, a po završetku će se dobiti još jedan društveni sadržaj u naselju Mokošica.

Bocaliste Mokosica 2 1

Aktualnosti Grada Dubrovnik iz tiskanog izdanja (24. travnja 2019.)

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist