Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Ulica kardinala Stepinca dobiva odvodnju

Grad Dubrovnik je dobio građevinsku dozvolu za građenje sustava odvodnje oborinskih voda Ulice kardinala Stepinca u Lapadu. Projektno rješenje će, osim oborinskih voda u ovoj ulici, prikupljati vode sa sporednih ulica i padina Babinog kuka koje se slijevaju za vrijeme obilnih kiša. Dužina oborinskog kolektora je 785,65 metara, a obuhvatit će područje od Ulice Petra Svačića do Pošte Lapad. Novi sustav će se spojiti na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad, a kapacitetom je predviđen za prihvat ovih voda.
Početak radova predviđen je u listopadu, nakon odabira izvođača putem javne nabave. Planirani financijski iznos u proračunu za realizaciju ovog projekta je pet milijuna kuna, a sami zahvat spada u kategoriju zahtjevnijih, kao i nedavno završena Vukovarska ulica. Realizacijom ove investicije riješit će se problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste. Uredit će se površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgradit će se nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro rekonstrukcija rive u Rožatu

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije rive u Rožatu. Procijenjena vrijednost nabave je 1.7 milijuna kuna s PDV-om. Rekonstrukcijom se želi spriječiti daljnje propadanje rive koja je oštećena djelovanjem rijeke na njezine temelje i tlo na kojem je sagrađena. Pristanišni betonski obalni zid je raspucan i utonuo, a kamena riva u zapadnom dijelu je gotovo potpuno urušena. Rok izvođenja sanacije rive je 150 kalendarskih dana, nakon čega će se dobiti sigurniji i prikladniji prostor ispred Franjevačkog samostana u Rožatu.

Javna nabava za izvođenje ovih radova oglašena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave te na web stranici Grada Dubrovnika. Krajnji rok za dostavu ponude je 30. travnja 2019. u 10 sati.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Grad postao većinski vlasnik UTD Raguse

Grad Dubrovnik zaštitio je interese Grada i građana te na javnoj dražbi otkupio paket dionica UTD Raguse po početnoj cijeni od 16,978.694,37 kuna, čime je osigurao 53 posto vlasničkog udjela. Time je Grad Dubrovnik postao većinski vlasnik tvrtke koja gospodari s dvije vrijedne nekretnine na vrlo atraktivnoj lokaciji – kavana Dubravka i restoran Mimoza na Pilama. Dražba je održana u petak u Ministarstvu državne imovine, a Grad je bio jedini ponuditelj. Od ranije je vlasnik 26,6 % udjela u vlasničkoj strukturi UTD Raguse.
-Ovim smo pokazali kako, bez puno buke, znamo kako ostvariti projekte od interesa za Grad. Zadovoljni smo što su ove vrijedne nekretnine ponovno u vlasništvu Grada Dubrovnika i siguran sam da ćemo znati gospodariti s njima u najboljem interesu za Grad – kazao je gradonačelnik Mato Franković nakon licitacije.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnik iz tiskanog izdanja (17. travnja 2019.)

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist