Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Senzorički park za djecu s teškoćama u razvoju

Gradonačelnik Grada Dubrov­nika Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i oprema­nja senzoričkog parka. Grad Dubrov­nik će u ime i za račun Bolnice izraditi projektnu dokumentaciju i pripremu natječajne dokumentacije kako bi se osigurala potrebna financijska sred­stva te provesti prijavu na otvorene javne natječaje. Senzorički park izgra­dit će se i opremiti na zemljištu u vlasništvu Opće bolnice u blizini Cen­tra za djecu s poteškoćama u razvoju, a procjena je da će koštati do dva milijuna kuna. Prvenstvena namjena budućeg parka je poboljšanje kvali­tete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Dubrov­nika te poboljšanje standarda pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga. Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mato Franković najavio je i kako će se rebalansom proračuna u svibnju omogućiti OBDubrovnik pet milijuna kuna za unaprjeđenje skrbi pacijenata.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U Dubrovniku prvi muzej vaterpola

Rekonstrukcija preostalih neob­novljenih prostora bivšeg Hotela Stadion, u okviru gradskog bazena u Gružu, trebala bi započeti nakon prove­dene javne nabave za radove i odabira izvođača. Nabava je vrijedna 10 milijuna kuna, a pokrenuta je 29. ožujka s rokom za dostavu ponuda do 18. travnja. Uredit će se unutarnji rubni prostori objekta i vanjski prostori unutar čestice. Unutar­nji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela dovest će se u visoki roh-bau, dok će se sportski prostori dovesti do potpune gotovosti, a koristit će ih Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik. Posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejni­jeg kluba. Budući hostel ponudit će se u koncesiju. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju. Zajedno s budućom javnom gara­žom na prostoru iza OTPbanke i zgrade DTSsa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dalmatinska ulica nakon 30 godina dobila novi asfalt

U ukupnoj dužini od oko 500 metara i povr­šini od oko 4000 metara kvadratnih provedeni su radovi na sanaciji asfal­tnog zastora u Dalma­tinskoj ulici u Lapadu, a vrijednost obavljenih radova iznosi 850 tisuća kuna s PDV-om. Osim novog asfaltnog zastora ujedno je nagibima rije­šena oborinska odvodnja. Dalmatinsku ulicu koja se od OŠ Lapad proteže paralelno uz Ulicu kneza Domagoja sve do spoja s Ulicom Miljenka Bratoša obišao je i gradonačelnik Mato Franković sa surad­nicima. ‘Pokušat ćemo u ove četiri godine pokriti što više ulica u gradu kako bi se u budućnosti mogle samo redovno održavati’, najavio je gradonačelnik.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (10. travnja 2019.)

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist