GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Zatonu sportsko-rekreativna zona

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković s Ministarstvom državne imovine zaključio je Ugovor o darovanju zemljišta u Zatonu za potrebe uređenja nove rekreacijske zone. Na ustupljenom zemljištu površine 872 metara kvadratnih planirana je izgradnja sportsko-rekreacijske zone tijekom 2020. godine. Mještani su ovaj prostor prethodno koristili kao parkiralište, a bilo je predmet prodaje Ministarstva državne imovine. Nakon što je Grad Dubrovnik još na proljeće iskazao interes za izgradnju sportsko-rekreacijskog igrališta na predmetnoj čestici, Ministarstvo je prihvatilo zahtjev Grada kao opravdan te se nekretninu obvezalo darovati Gradu,a postupak je finaliziran zaključenjem Ugovora o darovanju.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Skalini između Brnino i Od izvora

U naselju Nova Mokošica u tijeku su radovi na izgradnji skala koje će povezivati ulicu Brnino s ulicom Od izvora, na predjelu kod zgrada POS-a I. Time će se osigurati nova i adekvatna pješačka komunikacija svim stanovnicima ovog područja koji trenutno koriste nizbrdicu s velikim uzdužnim nagibom. Ova nizbrdica pješacima je nesigurna za kretanje, posebno prilikom loših meteoroloških uvjeta, a velike probleme predstavlja i stanovnicima starije životne dobi, odnosno osobama smanjene pokretljivosti. Radovi će trajati do 1. studenoga, a ukupna vrijednost investicije iznosi 391 tisuću kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dodatna EU sredstva za obnovu OŠ Marina Držića

Za projekt energetske obnove OŠ Marina Držića Gradu Dubrovniku odobrena su dodatna bespovratna sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije RH. Sredstva iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu dodjeljuju se u najvišem iznosu do 230.200,97 kuna radi sufinanciranja udjela koji je Grad Dubrovnik dužan osigurati iz vlastitih izvora. Time se udio Grada u projektu dodatno smanjuje na 230.200,96 kuna ili nešto manje od 30 posto. Projekt energetske obnove OŠ Marina Držića vrijedan je 816.713,13 kuna, za što je Grad Dubrovnik putem Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost još prošle godine osigurao bespovratna EU sredstva, dodijeljena u sklopu Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.’, i to u iznosu 344.062,57 kuna, što predstavlja 42 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta koji iznose 804.464,50 kuna.

Završetkom radova ova škola će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a ukupna ostvarena ušteda za grijanje objekta će iznositi 50,42 posto.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završena prva dionica ceste Kliševo-Mrčevo

Završena je prva dionica nerazvrstane ceste od Kliševa do Mrčeva. Riječ je o 700 metara dugoj dionici od križanja ‘Kadina ploča’ do naselja Kliševo. Odmah po završetku sanacije i asfaltiranja ove dionice nastavljeni su radovi na preostalom dijelu ceste do Mrčeva dužine 2,5 kilometara, a završetak cjelokupne investicije predviđen je za kraj godine. Sanacija ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi se u sklopu programa pojačanog održavanja gradskih prometnica, a koji provodi ugovorni izvođač, tvrtka Tehnogradnja. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 8 milijuna kuna, a njegovom realizacijom kvalitetno će se povezati ovaj dio Dubrovačkih gornjih sela, što je jedan od preduvjeta razvoja ruralnog turizma.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. listopada 2019.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist