Grad

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Obljetnica Grofovi 00

Svečana 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof održana je u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić te pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović nazočili su svečanosti.

Prisustvovali su i Jozo Šerić, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske, članovi obitelji poginulih članova SJP Grof te branitelji.

Odali su počast poginulim pripadnicima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju.

– Prisjećati se Domovinskog rata nije nešto staromodno, prisjećati se žrtve hrvatskih branitelja nije nešto što pripada prošlosti ili povijesti, nego sadašnjosti i budućnosti. Njegujući uspomenu na sve one koji su dali svoje živote, njegujući uspomenu na sve one koji su bili spremni dati svoje živote, na taj način učimo svoju djecu da se hrvatska sloboda nije stekla lako i da nije došla preko noći, da je ona mučeničkom krvlju plaćena, a da je u budućnosti trebamo čuvati kao kap vode na dlanu – poručio je gradonačelnik Franković.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

LED EKRANI NA 6 LOKACIJA Postavlja se oprema za zonu posebnog prometnog režima

Dulist

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist