GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro nova Spomen soba poginulih dubrovačkih branitelja

Radovi na preuređenju i opremanju Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u palači Sponza ulaze u završnu fazu. Spomen soba preuređuje se na način da na dostojan način komemorira izgubljene živote hrabrih dubrovačkih branitelja te da obuhvati cjelovitu priču ratnog stradanja Grada i njegovih stanovnika, a prema arhitektonskom projektu Nikoline Jelavić Mitrović, autorice nagrađivanih muzejskih postava i izložbi. Podna obloga od čeličnog lima prikazivat će mapu Grada s naznačenim agresorskim pogocima. Na središnjem dijelu sobe ugrađene su tri stijene koje su izrađene od bronce i povezane čeličnim gredama. Na stijenama su prikazane pločice s fotografijama branitelja i kratkim biografskim tekstovima. Provedene su sve potrebne instalacije, a planiran je i početak ugradnje rasvjete i multimedijske opreme poput interaktivnog video zida s fotografijama i biografijama branitelja, informacijama o Domovinskom ratu, razaranju i o obnovi Grada, filmovima te animacijom. Uređenje spomen sobe podudara se i s dvadesetom godišnjicom otvaranja Spomen sobe u današnjem prostoru unutar palače Sponza.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik radno s ugostiteljima i opskrbljivačima povijesne jezgre

Pred novu turističku sezonu, gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima ugostitelja te s predstavnicima dobavljača koji obavljaju uslugu dostave restoranima i ostalim poslovnim subjektima u povijesnoj jezgri. Govoreći o upravljanju javnim površinama te unatoč činjenici da moratorij na javne površine ističe krajem godine, gradonačelnik je poručio kako prostora za uvođenje dodatnih površina za ugostiteljske sadržaje u povijesnoj jezgri nema ni u budućnosti. Usuglašeno je kako su prošlogodišnje mjere opskrbe dobro funkcionirale te će se po istom principu raditi i ovu sezonu. Tako će dostavna vozila moći ulaziti u povijesnu jezgru prema operativnom planu, odnosno točnom vremenskom rasporedu, kako bi se smanjio istovremeni broj vozila na Stradunu. Društvu Sanitat uskoro stižu nova elektrovučna vozila čime će se povećati mogućnost brže i kvalitetnije opskrbe povijesne jezgre.

Odlukom o komunalnom redu od prošle godine na snazi zabrana korištenja paletara s ciljem smanjenja buke i očuvanja kulturne baštine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama i predavanjima

Grad Dubrovnik u travnju provodi projekt besplatnih edukativno – informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom. Organizirat će se i provesti čitav niz predavanja, radionica, prezentacija opreme i rješenja za gospodarenje otpadom i drugih aktivnosti informiranja. Ciljane skupine su građanstvo, odgojno-obrazovni djelatnici, djeca i mladi u osnovnoškolskom obrazovanju, turističko-ugostiteljski sektor, poduzetnici i javne ustanove, a za svaku od njih pripremaju se cjelodnevne tematske aktivnosti.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 3. travnja 2024.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist