Grad

[FOTO] ODREĐENE POSTE NA GRUŠKOJ PLACI Prodavači zadovoljni mjestom, ali ne i uvjetima za rad

[FOTO] ODREĐENE POSTE NA GRUŠKOJ PLACI Prodavači zadovoljni mjestom, ali ne i uvjetima za rad

Nasumičnim redoslijedom ovog su se petka na gruškoj placi izvlačile rezervacije prodajnih mjesta. Izvlačenje je izgledalo tako što je Sanitatova voditeljica dubrovačkih tržnica Ivana Glavić Tapalović izvlačila imena vlasnika OPG-ova nakon čega je vlasnik sam izvlačio broj stola iz jedne od tri ponuđene prozirne kutije. Izvlačenje je vodio javni bilježnik Jure Plećaš uz pomoć odvjetnice Lee Novak Radić i Tapalović. Iako su zadovoljni odabranim mjestom, prodavači vjeruju da mogu imati bolje radne uvjete.

– Odmah sam uočio da će ovdje zimi biti hladno. Sa sjevera bi trebalo biti zatvoreno zbog bure, trebao bi se možda ubaciti pano. Ako dođe šijun s mora, valjda ćemo izdržati – rekao je jedan od prodavača, gospar Jerko Vidak s Grude. S njim su se složili gospođa Pave Radelj iz Gabrila te gospar Ivo Pavlović iz Donjeg Brgata.

– Što se tiče sunca, u redu je, ali kad bude kiša ili vjetar, trebat ćemo uzet zimsku opremu i pripremit se kao da idemo u sjeverne krajeve – rekao je Pavlović. Gospođa Radelj je istaknula problem parkinga za dovod robe na placu. Naime, nemaju adekvatni parking za iskrcaj robe, barem neki da svatko desetak minuta parkira da može iskrcati robu. Isto tako, gospar Vidak je predložio raniji početak rada place.

– Rekao sam gradonačelniku da bi bilo dobro da jedan djelatnik otvori placu u 5.30 sati jer postoje ljudi koji idu ranije u spenzu, primjerice prije posla u 6 sati. Zato bi bilo dobro da se malo ranije počne – rekao je.

FOTO: Nora Di Leo

 

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist