GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

MIRISNI VIKEND ‘USKRSA U PRIMORJU’
Glazbeni nastupi, seoske igre, domaći proizvodi, pješačenje do jezera…

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Na vikend Malog Uskrsa, 15. i 16. travnja, rezervirajte svoje vrijeme  za posjet dubrovačkim gornjim selima gdje će se održati manifestacija ‘Uskrs u Primorju 2023.’, uz brojna događanja, od seoskih igara, glazbenih nastupa, prodaje domaćih proizvoda, gastro ponudu lokalnih OPG-ova do aktivnog boravka u prirodi uz otkrivanje skrivenih kutaka dubrovačkih sela.

Dvodnevni program počinje u subotu s dvije pješačke ture ‘Putevima naših predaka’. Prva je Osojnik – Ljubač, duga 4 kilometra, a druga ‘oraška’ od Vrtova sunca do atrakcije akumulacijskog jezera te povratak i susret ispod platana, duga oko 2 i pol kilometra.

Tko želi naučiti plesti pomice i pengati jaja radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima u subotu, od 15 do 18 sati u Ljupču, ispred Doma.

Tu će se moći kupiti i domaći autohtoni proizvodi lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te prigodni uskrsni ukrasi Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’. I za ovo događanje organiziran je besplatni prijevoz autobusima Libertasa, s polaskom u 14:30 sati s Pila i u 18:00 povratak s Ljupča nazad.

Ljubač će u subotu popodne odzvanjati glazbom, od onih najmlađih iz KUD-a ‘Marko Marojica’ Župa Dubrovačka i KUD-a ‘Sveti Juraj’ Osojnik do Ženskog vokalnog ansambla VALDINOCE Orašac, Trija Estam, Limene glazbe Zaton i DJ-a Vjeverice.

Drugog dana, u nedjelju, u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice, dok je u 17 sati dodjela nagrada i koncert grupe Viva. Besplatni prijevoz autobusima Libertasa organiziran je u 14:30 sati s Pila i u 19:00 povratak s Osojnika prema Pilama.

A kome je draže sjesti i jesti, seoska domaćinstva gornjih dubrovačkih sela (Musladin – Ljubač, Laptalo – Gromača, Koraćevo – Orašac i Knez – Pobrežje) pozivaju vas prve tri subote i nedjelje u travnju da u njih objedujete, uz posebnu ponudu jela i prethodnu rezervaciju.

Program ‘Uskrs u Primorju’ organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednice grada Dubrovnika i pozivaju u đir i uživanje u zelenom i mirisnom okruženju Gornjih sela

BUDUĆI DRUŠTVENI PROSTOR ZA POTREBE STANOVNIKA LOPUDA
Uređuje se Senkićevo

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik u suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-om Lopud te na inicijativu Mjesnog odbora Lopud provodi čišćenje posjeda Senkićevo na otoku Lopudu, što je prvi korak prema budućoj valorizaciji ovog vrijednog prostora i njegovom pretvaranju u objekt društvene namjene.
Nekretnina u vlasništvu Grada Dubrovnika sastoji se od objekta i pripadajućeg zemljišta s parkom. Nakon čišćenja i uređenja prostora, najavio je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća, Grad Dubrovnik navedeni prostor planira obnoviti i adaptirati u objekt javne namjene, a prema iskazanim potrebama stanovnika Lopuda za takvim sadržajima.

Nakon završenog čišćenja, nadležne službe Grada Dubrovnika obići će posjed te pokrenuti izradu projektne dokumentacije i poduzeti sve daljnje potrebne korake kako bi se ovaj prostor priveo svrsi na zadovoljstvo Lopuđana.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist