GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
U Dubrovnik stiglo 11 novih autobusa

Gradu Dubrovniku i Libertasu Dubrovnik isporučeno je svih jedanaest novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna. Pomlađivanje i modernizacija Libertasovog voznog parka, osim do povećanja razine usluge u javnom gradskom prijevozu, vodi i smanjenim troškovima održavanja. Uz to, naslanjajući se na korištenje bespovratnih europskih i nacionalnih sredstva, nema opterećenja na poslovanje Libertasa, a sve u cilju postizanja preduvjeta za besplatni prijevoz za građane Dubrovnika. Zahvaljujući primjeni visokih EURO 6 normi motora novih vozila smanjit će se i negativan utjecaj na okoliš. Investicija je financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ 2014.–2020..

Novih 11 suvremenih niskopodnih autobusa marke MAN Lion’s City A21, pretežno će se rasporediti na gradske linije i povećat će kvalitetu usluge javnog gradskog prijevoza.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izrađen projekt rekonstrukcije parka u Pilama

Završena je projektna dokumentacija za cjelovitu obnovu i uređenje parka u Pilama. Park ukupne površine tri tisuće metara kvadratnih doživjet će tako potpunu revitalizaciju koja će se provesti novim nasadima, formiranjem hodnih površina i zona za boravak, rasvjetom i urbanom opremom, a radovima će se moći pristupiti nakon provođenja javne nabave za izvođača. Novi ulaz u park otvara mogućnost korištenja sada neugledne i zapuštene padine kao prostora za spuštanje, ali i sjedenje, dok će se aktiviranjem prostora oko fontane omogućiti okupljanje ljudi, stvoriti prostor za odmor, ali i za razna društvena događanja. Zeleni parter formira se kao nova zelena oaza parka, a planira je i sadnja drvoreda rubnom sjeverozapadnom granicom obuhvata. Park će rekonstrukcijom dobiti i tematsko dječje igralište koje će se izgraditi kao interpretacija Grada s pripadajućim toboganima i penjalicama, a u sklopu dječjeg igrališta aktivirat će se i prostor ispod mosta kako bi bio u funkciji raznih izložbi i radionica.

Park u Pilama dobit će novu funkcionalnost za sve korisnike, ali i adekvatan izgled kakav priliči ovom prostoru na samom zapadnom ulazu u povijesnu jezgru.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završeno asfaltiranje kolnika u naselju Knežica

Sukladno predviđenim rokovima, u naselju Knežica završeno je uređenje i sanacija asflatnog kolnika, a ukupna površina zahvata provedenog u ulici Hladnica iznosila je oko 700 metara kvadratnih. Dvotjedna izvedba radova pod nadzorom Upravnog odjela za promet obuhvatila je uklanjanje postojećeg dotrajalog asfaltnog zastora, uređenje podloge kolnika i postavljanje novog sloja asfaltnog zastora čime je omogućeno lakše i sigurno prometovanje stanovnicima ovog dubrovačkog naselja. Radove je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač Grada Dubrovnika na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina, a njihova vrijednost iznosi 225.000 kuna.

Ova gradska uprava značajne napore ulaže u rekonstrukciju prometnih površina i uređenje neadekvatne infrastrukture na dubrovačkim prometnicama.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. svibnja 2021.

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist