Politika

PLENKOVIĆ: Sutra u 9 sati krećemo raditi za Hrvatsku

PLENKOVIĆ: Sutra u 9 sati krećemo raditi za Hrvatsku

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zahvalio je u svome obraćanju nakon premoćne pobjede na parlamentarnim izborima svima koji su dali glas i iskazali povjerenje HDZ-u, ali i onima koji su izišli na glasanje bez obzira kojoj su opciji priklonili svoj glas.

-To je demokracija, iskaz volje naroda, o smjeru u kojem treba ići Hrvatska. Ovakav rezultat HDZ-a ne samo da je velik, nego obvezuje. Imali smo težak mandat, pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su još i veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, entuzijazam, požrtvovnost, znanje i iskustvo. Sve smo to nastojali sintetizirati u našem pogramu i ljudima na našim listama. Ovakva potpora je za nas velika obveza i svakog dana iduće četiri godine vodit ćemo o njoj računa jer Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava – rekao je Plenković te je naglasio kako Hrvatska treba i Vladu koje će baštiniti novi moderni suverenizam.

-Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio. Želim zahvaliti i svima koji su radili na izbornoj strategiji, koji su pratili raspoloženje birača, koji su pratili istraživanja. Ova pobjeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro u 9 sati krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku – naglasio je u svome obraćanju Plenković.

Foto: Facebook/HDZ

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist