Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ Situacija je ozbiljna, Stožer idućih dana donosi novi paket mjera

PLENKOVIĆ Situacija je ozbiljna, Stožer idućih dana donosi novi paket mjera

Nacionalni stožer civilne zaštite u idućim će danima predstaviti novi paket mjera za suzbijanje širenja zaraze COVID-19. Najavio je to na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković. Rekao je kako je situacija vrlo ozbiljna iako se u protekla tri tjedna bitno usporio rast novozaraženih, za razliku od listopada kada smo imali udvostručenje brojeva svakog tjedna.
-Posljednja tri tjedna rast se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo poduzeli. Premda rast nije velik, zabrinjava što su brojke na dnevnoj razini visoke. Mjere su očito usporile širenje zaraze, no krivulja nije počela padati na način na koji bismo to htjeli. Trebamo napraviti dodatne napore kako bi se smanjilo opterećenje na zdravstveni sustav – rekao je premijer te naglasio kako je povećan i broj preminulih.
-Razgovarali smo ovih dana kako bi stožer na temelju preporuka znanstvenika i epidemiološke struke donio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati naš život i rad da se smanji intenzitet i širenje epidemije. Tu je jako važno pridržavanje mjera, od nošenja maski, održavanja distance, prozračivanja prostorija, dezinfekcije. Kao i sve zemlje suočeni smo s velikim brojevima u jesen, a tijekom hladnog vremena ljudi više borave u zatvorenim prostorima što pogoduje širenju zaraze – rekao je dalje.
-Vremena su zahtjevna, potrebna je odgovornost i solidarnost svih naših sugrađana – zaključio je na ovu temu premijer.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist