Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ: Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno

Premijer Plenković nešto prije 17 sati stigao je u prostorije stranke u Zagrebu, a nakon sjednice je kazao kako su analizirali sva ključna zbivanja proteklog tjedna kao što je posjeta Urslue von der Leyen i hrvatskog Navionalnog plana. Govorilo se i o međunarodnim aktivnostima poput Aktivnosti Triju mora, forumu u Dubrovniku, a na temi je bila i pandemija kao i rasprave u Saboru, piše Dnevnik.hr.

-Očekujem da se u petak izglasaju točke koje su na dnevnom redu sabora, a potom sabor ide na stanku – rekao je.

Raspravljali su i o unutarstranačkim izborima.

Plenković kaže kako je važno nastaviti praksu redovitog raspravljanja o ključnim europskim temama.

-Bilo je rasprava i o COVIDU-19 – kazao je premijer i dodao kako se govorilio i o zajedničkoj nabavci cjepiva.

-Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno – odgovorio je na pitanje novinarke.

Kaže da je hrvatska turistička zemlja i da gosti mogu biti sigurni da se tu neće zaraziti pa je cijepljenje i stoga bitno.

-Po resorima se prikupljalo podatke i ima resora u kojima je situacija puno povoljnija – odgovorio je na pitanje o tome da su u Ministarstvu zdravstva cijepljeno manje od 35 posto zaposlenika, a privatnicima se agresivno nalaže da cijepe radnike ako žele potpore.

Ugostitelji upozoravaju na situaciju u sektoru, kažu da su poduzete vatrogasne mjere i traže dugoročne reforme, otvara li se pitanje smanjenja PDV-a u ugostiteljstvu, zanimalo je novinare.

-Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta – odgovorio je premijer i još jednom nabrojao što je sve u paketu mjera koje je Vlada donijela početkom pandemije za pomoć poslodavcima. Istaknuo je da smo uspjeli u tome da imamo više zaposlenih nego 2019. i da su procjene rasta za drugi kvartal ‘izuzetno visoke’.

-Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani – rekao je Plenković i dodao kako ugostitelju u tome igraju veliku ulogu.

-Malo koja druga zemlja je toliko napravila – rekao je Plenković.

-Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje toga vatrogasnim mjerama je minimiziranje – rekao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija