Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ: Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno

PLENKOVIĆ: Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno

Premijer Plenković nešto prije 17 sati stigao je u prostorije stranke u Zagrebu, a nakon sjednice je kazao kako su analizirali sva ključna zbivanja proteklog tjedna kao što je posjeta Urslue von der Leyen i hrvatskog Navionalnog plana. Govorilo se i o međunarodnim aktivnostima poput Aktivnosti Triju mora, forumu u Dubrovniku, a na temi je bila i pandemija kao i rasprave u Saboru, piše Dnevnik.hr.

-Očekujem da se u petak izglasaju točke koje su na dnevnom redu sabora, a potom sabor ide na stanku – rekao je.

Raspravljali su i o unutarstranačkim izborima.

Plenković kaže kako je važno nastaviti praksu redovitog raspravljanja o ključnim europskim temama.

-Bilo je rasprava i o COVIDU-19 – kazao je premijer i dodao kako se govorilio i o zajedničkoj nabavci cjepiva.

-Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno – odgovorio je na pitanje novinarke.

Kaže da je hrvatska turistička zemlja i da gosti mogu biti sigurni da se tu neće zaraziti pa je cijepljenje i stoga bitno.

-Po resorima se prikupljalo podatke i ima resora u kojima je situacija puno povoljnija – odgovorio je na pitanje o tome da su u Ministarstvu zdravstva cijepljeno manje od 35 posto zaposlenika, a privatnicima se agresivno nalaže da cijepe radnike ako žele potpore.

Ugostitelji upozoravaju na situaciju u sektoru, kažu da su poduzete vatrogasne mjere i traže dugoročne reforme, otvara li se pitanje smanjenja PDV-a u ugostiteljstvu, zanimalo je novinare.

-Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta – odgovorio je premijer i još jednom nabrojao što je sve u paketu mjera koje je Vlada donijela početkom pandemije za pomoć poslodavcima. Istaknuo je da smo uspjeli u tome da imamo više zaposlenih nego 2019. i da su procjene rasta za drugi kvartal ‘izuzetno visoke’.

-Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani – rekao je Plenković i dodao kako ugostitelju u tome igraju veliku ulogu.

-Malo koja druga zemlja je toliko napravila – rekao je Plenković.

-Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje toga vatrogasnim mjerama je minimiziranje – rekao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist