Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ NA VLADI ‘Ako situacija bude dobra, 1. ožujka popuštamo mjere’

PLENKOVIĆ NA VLADI 'Ako situacija bude dobra, 1. ožujka popuštamo mjere'

Smatramo da je popuštanje mjera primjereno. Svima želim poručiti da ćemo, ako situacija bude dobra, mi ćemo ići dalje u popuštanje, možda već od 1. ožujka – rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade ovog četvrtka.

-I dalje bilježimo pad brojki. Tjedni prosjek nam je 75 novih slučajeva na milijun stanovnika, samo Finska i Danska imaju bolju situaciju. Broj preminulih je i dalje u značajnom padu”, rekao je Plenković na početku sjednice, piše Index.

-Dinamika cjepiva se intenzivira. Do kraja ožujka imat ćemo preko 700.000 doza. Što se tiče razgovora o cjepivima koja nisu rezervirana kroz razgovore s Europskom komisijom. Postojeća cjepiva su učinkovita – dodao je.

-Što se tiče razgovora o cjepivima od kompanija koje nisu u ovih nekoliko rezerviranih, mi ćemo na temelju kontakata napraviti određene upite prema ruskoj strani, vidjeti kakve su sve informacije.Zbog sigurnosti građana i uobičajenih kriterija želimo biti sasvim sigurni da to bude pouzdano, sigurno i učinkovito kao i ova tri cjepiva koja su u uporabi. Nije dobro da nam sa županijske razine netko iznosi informacije koje zbunjuju starije od 65. Sva tri cjepiva su učinkovita na način da nema smrtnih posljedica, teških simptoma, hospitalizacije, respiratora – rekao je Plenković.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist