Crna kronika

‘Plavci’ kaznili 26 osoba zbog korištenja mobitela tijekom vožnje

blank

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 747 represivne mjere.

Izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’.

Tako je 312 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 159 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 26 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – napisali su iz policije.

Pročitajte još

POGINULA MLADA HRVATICA U tragičnoj nesreći kod Venecije stradala Splićanka, bila je trudna

Dulist

Policija o uhićenjima zbog subvencijske prijevare i pranje novca

Dulist

POGINULA 21 OSOBA Dvoje Hrvata ozlijeđeno u nesreći kod Venecije, muškarac u teškom stanju

Dulist