Crna kronika

Teška prometna nesreća u Orašcu, pet osoba ozlijeđeno

Teška prometna nesreća u Orašcu, pet osoba ozlijeđeno

Teška prometna nesreća dogodila se sinoć oko 21:50 sati u Orašcu. Riječ je o prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila, prema informacijama iz Operativno-komunikacijskog centra.
Naime, 31-godišnji državljanin Nizozemske se, vozeći pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg, osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka kretao iz smjera Splita prema Dubrovniku pri čemu se nije držao sredine obilježene prometne trake već je skrenuo u lijevo, prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim dijelom vozila udario u osobno vozilo švicarskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnji državljanin Švicarske.
Uslijed udara, oba su vozača zadobila teške tjelesne ozljede, kao i putnica iz vozila daruvarskih registarskih oznaka, 26-godišnja državljanka Poljske.
Lakše su ozlijede zadobili putnici iz vozila švicarskih nacionalnih oznaka, 22-godišnji državljanin Švicarske i 38-godišnja državljanka Albanije.
Ozlijeđena državljanka Poljske je, zbog teške ozljede noge, helikopterom prevezena u KBC Split na dalje liječenje, dok su drugi ozlijeđeni zadržani na dubrovačkoj bolnici.
Promet navedenom dionicom ceste bio je zatvoren do 23:15 sati, kada se počeo odvijati jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije, a nakon dovršenog očevida i uklanjanja vozila s kolnika, oko 24 sata, promet je pušten u potpunosti.
Protiv državljanina Nizozemske slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist