Grad

PLANOVI GRADA Dogradnja ‘Montovjerne’ dogodine!

PLANOVI GRADA Dogradnja 'Montovjerne' dogodine!

Nadogradnja Područne škole Montovjerna trebala bi, prema najavama iz Gradske uprave, započeti sljedeće godine.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, ovogodišnjim gradskim proračunom osigurano je 200 tisuća kuna za izradu idejnog projekta, dok je proračunom za 2016. predviđeno milijun i pol kuna za dovršetak projekte dokumentacije i početak gradnje.

Imenovan je i projektni tim, koji je utvrdio projektni zadatak i glavne odrednice projekta, a to su:
1. dograditi sve pedagoške i popratne sadržaje kako bi sadašnja područna četverogodišnje prerasla u područnu osmogodišnju školu matične škole Lapad,
2. predvidjeti sve sadržaje za šesnaest razrednih odjela i pripadajuću dvodijelnu školsku sportsku dvoranu,
3. zadržati sadržaje društvene infrastrukture na parceli škole, kao što su igralište za male športove („Mali Wembley“), društveni dom za udruge civilnog društva te nove sadržaje koji se upravo grade: boćalište i senzorni park za djecu s poteškoćama u razvoju.

Ispred projektnog tima, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, održali su u srijedu 28. listopada sastanke u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa te u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.Programska studija dogradnje i nadogradnje Područne škole Montovjerna u potpunosti je usklađena s državnim pedagoškim standardima, dok će se idejnim projektom predvidjeti svi potrebni energetski sustavi, poput geotermalne dizalice topline, solarnog grijanja i LED rasvjete, kako bi cijeli kompleks dobio energetski razred „A“ i kako bi se osigurao najveći mogući iznos sufinanciranja projekta iz Fonda za zaštitu okoliša.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist