Grad

HDZ: Očekujemo najmanje osam mandata u desetoj izbornoj jedinci!

HDZ: Očekujemo najmanje osam mandata u desetoj izbornoj jedinci!

Branko Bačić, treći na listi Domoljubne koalicije u desetoj izbornoj jedinici rekao je u petak u Dubrovniku kako iz ove izborne jedinice očekuju najmanje osam mandata, te kako je najbolja predizborna anketa pobjeda HDZ-a na izborima za mjesnu samoupravu u gradu Korčuli.
Bačić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je cilj od osam mandata nadohvat ruke.
”Naš cilj koji smo postavili je da osvojimo najmanje osam mandata. Taj cilj nam je nadohvat ruke. Naša kampanja je iznimno pozitivna i ako se i dotičemo naših suparnika samo prezentiramo njihovu nesposobnost i neučinkovitost u desetoj izbornoj jedinici i ovoj županiji. Vlada je svugdje zakazala, ali najviše ovdje, Vlada je odustala od svega do čega nam je bilo stalo”, rekao je Bačić koji se osvrnuo i na izbore za mjesnu samoupravu u gradu Korčuli, koji je kako je istaknuo, do prije par godina bio utvrda SDP-a.
”U gradu Korčuli od deset gradskih kotareva, HDZ je osvojio premoćnu većinu u osam, a SDP samo u dva. Nema bolje ankete u predvečerje parlamentarnih izbora”, rekao je Bačić te istaknuo kako je na te izbore izašlo 39 posto birača dok je prosječna izlaznost inače do maksimalnih 20 posto.
Bačić se obrušio na Vladu rekavši kako svjesni činjenice da će izgubiti izbore, ovih dana uhljebljuju svoje članove i pristaše u agencijama i jedinicama lokalne samouprave.
”U Dubrovniku gradonačelnik Vlahušić planira zaposliti 32 djelatnika, a deseci su još planirani u komunalnim društvima grada Dubrovnika. U još nezavršenoj ACI marini Slano, uprava ACI-ja je raspisala natječaj za 20 djelatnika”, rekao je Bačić i pozvao ACI da odustane od tog plana.
Sedma na listi, Sanja Putica istaknula je kako se nervoza vidi u ponašanju gradonačelnika Vlahušića koji je nedavno poslao dopis vijećnicima u kojem ih je pozvao na zauzimanje stava oko načina raspodjele sredstava od zidina i prihoda koji u proračun uplaćuju putničke agencije, kako bi se, istaknuo je Vlahušić, izbjeglo politikanstvo.
”Ja se ne sjećam nijednog projekta koji je ova Vlada započela i završila u Dubrovniku, a činjenica da gradonačelnik raspolaže proračunom od 400 milijuna kuna ne daje mu za pravo da reče da jedini on pametno upravlja novcima Grada Dubrovnika, nego ga još više obvezuje da Dubrovnik i njegov razvoj ne vezuje isključivo na turizam”, rekla je Putica
”To je upitno i nesigurno i znamo što se s turizom može dogoditi. Razvoj treba početi temeljiti na stvarnim i konkretnim pokazateljima koji će budućim generacijama donijeti sigurne prihode”, rekla je Putica te se osvrnula i na raniju polemiku između Vlahušića i predsjednika dubrovačkog HDZ-a Mata Frankovića oko gubitka sredstava zbog činjenice da su dijelovi Dubrovnika u mandatu ove Vlade izgubili status područja posebne državne skrbi.
”Mi nikad nismo rekli da je Dubrovnik bio područje posebne državne skrbi i to svi ovdje znaju, to su bila nerazvijena područja oko grada Dubrovnika koja su nažalost bez obzira na veliki proračun i danas nerazvijena. Neka područja nemaju ni vodu ni osnovnu komunalnu infrastrukturu”, rekla je Putica.
Svjesni smo važnosti grada Dubrovnika, ali moramo biti svjesni i važnosti područja oko Grada, Nismo sami i ne živimo sami niti možemo tako funkcionirati”, rekla je ona.
Marija Vučković, četrnaesta na listi istaknula je kako neka područja na jugu poput doline Neretve i otoka probleme koje osjeća većina Hrvatske osjećaju još i više.
”Potrebno je raditi na smanjivanju depopulacije, sprječavanja odlaska mladih, usklađivanja obrazovnog sustava s tržištem rada. Na početku mandata ćemo prionuti izmjeni nekih zakona i propisa. Izmijenit ćemo Strategiju prometnog razvoja Hrvatske, revizirat ćemo operativne programe kojim se financiraju najveći projekti financirani iz EU fondova”, rekla je Vučković.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist