Zanimljivosti

“Pisat ćemo i ministrici Holy!”

"Pisat ćemo i ministrici Holy!"

Tek petnaestak građana okupilo se oko 18 sati na vratima od Pila kako bi upozorili na nerazumljivo zatvaranje otvora na zidinama kojima se inače "deložirane" čiope služe.

Navodno je riječ o dijelu zidina u kojem se nalazi puškarnica, a koju se namjerava preurediti u biljetarnicu za ulaz na zidine.

Čiope u hitrom letu u zadnji čas su mijenjale smjer ili bi se pokušale održati uz mrežicu na otvoru.

– Prestrašno – bio je najčešći komentar promatrača. Na dnu zidina tri mačke čekale su moguću iscrpljenu ili ozljeđenu žrtvu. Neki su predlagali da se pregrade pokušaju skinuti.

Pokušalo se uz pomoć ljestava, ali su bile prekratke da bi se odvijačem dosegnula razina najnižih otvora. Spominjali su se i vatrogasci, GSS, ali od svega se ipak odustalo.

– Ako su već htjeli staviti pregradu, mogli su s unutrašnje strane i time čiopama dati nekoliko centimetara prostora – komentirali su okupljeni građani.

Dogovoreno je kako će se uputiti prosvjedno pismo svim nadležnima, od gradskih otaca do odgovornih u komunalnim službama, ali i ministrici zaštite okoliša Mireli Holy od koje će također tražiti očitovanje.

Idući pokušaj pomaganja čiopama očekuje se u srijedu, kada je i preko društvene mreže Facebook najavljen prosvjedni skup.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist