AktualnoUrednički izbor

Pijanistica Martina Filjak nova intendantica Dubrovačkih ljetnih igara

Pijanistica Martina Filjak nova intendantica Dubrovačkih ljetnih igara

Pijanistica Martina Filjak nova je intendantica Dubrovačkih ljetnih igara. O tome su se oglasili iz Ministarstva kulture i medija. Dužnost će preuzeti krajem kolovoza nakon završetka ovogodišnjeg festivala. O njenom imenovanju oglasili su se iz Ministarstva kulture i medija.

-Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, imenovala je danas jednu od najuglednijih hrvatskih glazbenica impresivne međunarodne karijere, pijanisticu Martinu Filjak intendanticom Dubrovačkih ljetnih igara. Osvojila je niz prvih nagrada na renomiranim međunarodnim natjecanjima, a u Hrvatskoj je zasluženo ovjenčana najprestižnijim priznanjima. Redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku, surađujući u posljednja dva desetljeća s najpoznatijim svjetskim orkestrima i najuglednijim dirigentima na najznamenitijim glazbenim pozornicama od Concertgebouwa u Amsterdamu, preko Konzerthausa u Berlinu i Carnegie Halla u New Yorku, do Teatro Colon u Buenos Airesu ili Musikvereina i Konzerthausa u Beču.

Upravo zahvaljujući bogatoj, uspješnoj i dinamičnoj karijeri, brojnim inozemnim i nacionalnim suradnjama te suvremenom kreativnom pristupu glazbeno-scenskim izvedbama, Martina Filjak se pokazala kao sjajan kandidat za umjetničko predvođenje našeg najstarijeg i najuglednijeg ljetnog festivala – Dubrovačkih ljetnih igara – poručili su iz Ministarstva.

Foto: DLJI/Romano Grozich

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo