Politika

PETROV ‘Pozivam HDZ da preuzme odgovornost’, Karamarko mu uzvratio

PETROV 'Pozivam HDZ da preuzme odgovornost', Karamarko mu uzvratio

Božo Petrov održao je danas izvanrednu konferenciju za medije, istaknuvši kako bi ‘neki možda htjeli vidjeti krv i napade’, no kako on neće tako raditi.

– Građani očekuju stabilnost vlad. Građanima smo obećali preuzeti odgovornost za naše interese. Pozvali smo druge stranke na žrtve. Nismo za nove izbore, ali ne možemo podržavati stari model kalkulacije i biranje manje štete – kazao je Petrov.

Podsjetim, danas su Mostovi ministri bili za razrjesenje Karamarka, a uskoro ce to potvrditi saborski zastupnici MOST-a, kazao je Petrov.

-Pozivam i druge da budemo odgovorni i možemo postaviti bolje standarde za javno djelovanje. Očekujem da ce nas građani podržati i biti partneri. U ovom trenutku ne odlazimo iz Vlade – kazao je Petrov, dodavši:

”Bit će pritisaka. Ovo danas je uvertira u idućih 15 dana. Ne želimo uzrokovati razlaz vlade. Ali na neke stvari ne možemo pristati. To je ovaj dio o preuzimanju odgovornosti.”

Na upit kako će Vlada naredna dva tjedna funkcionirati, Petrov je kazao da ne vidi problem, prenosi Index.hr, dok na pitanje što će se dogoditi u Saboru kad bude glasovanje, Petrov je kazao:

”Stav Mosta potvrdit će se i u Saboru, ali ja se nadam da će gosp. Karamarko prihvatiti odluku i da toga neće doći. Pozivam HDZ da preuzme odgovornost i odabere novog potpredsjednika Vlade.”

Javnosti se obratio i šef HDZ-a, kazavši kako će se HDZ zalagati da ova Vlada ostane te kako ju neće ‘srušiti ni MOST ni Božo Petrov’.

 

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist