Politika

Unutarstranački izbori u HDZ-u, Šuica kandidatkinja za potpredsjednicu

Unutarstranački izbori u HDZ-u, Šuica kandidatkinja za potpredsjednicu
Portrait of MEP

HDZ danas u podne bira u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoje novo vodstvo – zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove Predsjedništva stranke te ostala tijela nužna za funkcioniranje stranke u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Kandidat za zamjenika je dosadašnji glavni tajnik stranke Milijan Brkić, a čak 14 kandidata natječe se za šest pozicija: Domagoj Ivan Milošević, Tomislav Tolušić, Tomislav Čuljak, Anđelko Stričak, Darko Horvat, Dubravka Šuica, Ante Sanader, Oleg Butković, Božidar Kalmeta, Ivana Maletić, Miro Kovač, Josip Bilaver, Josipa Rimac, te Frano Lucić.

Također, bira se i 10 članova Predsjedništva HDZ-a, po dva člana iz svake od pet skupina županija, a za tu se dužnost natječu ukupno 32 kandidata, piše Index.hr, koji dodaju i to kako će delegati izabrati i članove Visokog časnog suda te predsjednika i članove Nadzornog odbora stranke.

HDZ time u subotu završava unutarstranačke izbore na kojima je prije nešto više od mjesec dana kao jedini kandidat za predsjednika stranke u još jednom mandatu izravnim izborom (jedan član-jedan glas) potvrđen Tomislav Karamarko.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist