Politika

VLADA DALA PODRŠKU Karamarko ostaje!

VLADA DALA PODRŠKU Karamarko ostaje!

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ostaje na svojoj poziciji, odlučeno je danas putem telefonske sjednice.

Po isteku 48-satnog ultimatuma kojeg je Božo Petrov dao podpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku da odstupi sa svoje pozicije, o ovoj situaciji odlučivala je danas Vlada RH, a HDZ-ovi ministri i Tihomir Orešković podržali su Karamarka.

Podsjetimo, cijela priča kulminacija je krize u kojoj se našla Vlada nakon što je otkriveno kako je Karamarko privatno, a do stupanja na dužnost u Vladi i interesno preko supruge te njene tvrtke povezan s Jozom Petrovićem, bivšim članom Uprave Ine koji je s te pozicije postao konzultant MOL-a.

U medijima su se prije objave rezultata glasanja pojavili i spinovi o tome da su čak 2 MOST-ova ministra podržala Karamarka, no to se pokazalo kao neistina, kaže Index. Podsjetimo, Sabor će o SDP-ovom prijedlogu za opoziv Karamarka glasati kroz 15-ak dana. Dva MOST-ova saborska zastupnika, Ivica Mišić i Jure Martinović, već su najavili kako će u Saboru glasati za Karamarka.

Prije same objave, ministar Oleg Butković kratko je komentirao krizu u Vladi, istaknuvši kako će za dva tjedna Karamarko dobiti potporu i u Saboru, te kako će se ‘vrlo brzo vidjeti sve’.

Dok se ovih dana događaju pravi ‘potresi’ u Vladi, vijest koja je zainteresirala javnost je i ta da je nestala službena Facebook stranica premijera Tihomira Oreškovića, prenosi pak RTL.

U 17 i 30 počinje konferencija za medije Boža Petrova.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist