Zanimljivosti

Petnaest godina UNIDU radija! Bit će domaćini međunarodnog seminara HearMe

Petnaest godina UNIDU radija! Bit će domaćini međunarodnog seminara HearMe

Studentski UNIDU radio Sveučilišta u Dubrovniku domaćin je 17. međunarodnog seminara studentskih radija HEAR ME koji će se održati 7. i 8. listopada 2022. Okupit će 50-ak studenata s 15 radija i emisija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Sjeverne Makedonije. Prigoda je to i za obilježavanje 15 godina UNIDU radija. Program će započeti na Svjetski dan studentskih radija, uživo na UNIDU radiju, a nakon toga će biti i službeno otvorenje u podne u zgradi Kampusa.

Predstavnici studentskih radija i emisija predstavit će se u kratkim javljanjima uz upoznavanje i druženje na UNIDU radiju u petak od 8 sati. Predavanja će biti oba dana seminara u podne u zgradi Kampusa. Prvo pod naslovom „Gdje smo ono stali?“ bit će posvećeno održivosti studentskih radija te o važnosti radija kao medija, a predavač je dr. sc. Zdravko Kedžo. Drugo, pod naslovom „Jezik i govor u medijima“ održat će novinar Boris Kanazir i fonetičarka Ana Vlah, nekadašnji članovi studentskih radija, a danas zaposlenici HRT-a.

Poslijepodneva u Studentskome domu rezervirana su za okrugle stolove na kojima će se dogovoriti budući projekti i suradnje te razmjene sadržaja i emisija. Radionicu „Zvučni identitet i produkcija“ održat će glazbenik i producent Žarko Dragojević, inače i nekadašnji član UNIDU radija. Zabavni dio programa bit će „Hear me Quiz“, u petak u 20 sati u Studentskom domu. Odabir glazbe će biti prepušten glazbenim urednicima sa svih radija koji sudjeluju.

Petnaest godina UNIDU radija! Bit će domaćini međunarodnog seminara HearMe

HEAR ME je međunarodni seminar studentskih radija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Sjeverne Makedonije. Redovita je prigoda za razmjenu iskustava i znanja, osobito praktičnih, kolega iz regije. Cilj je ojačati i dodatno razviti suradnju između studentskih radija kroz razmjenu sadržaja stvaranjem Mreže studentskih radija. Taj projekt bi formalizirao postojeću suradnju studentskih radija. Važno je naglasiti edukativni karakter seminara kroz stručna predavanja i radionice koje obrađuju aktualne teme radijskog novinarstva, osobito kada je riječ o izazovima koje brzi razvoj novih medija postavlja pred studentske radijske postaje.

Ovakvi susreti su važni za stručno obrazovanje studenata, razmjenu iskustava, kao i za veću suradnju među sveučilištima i jačanje studentske inicijative u Hrvatskoj i regiji. Sudjelovanje na seminaru studentskih radija HEAR ME značajna je i vrijedna prilika za promociju i predstavljanje sveučilišta i ostalih organizacija u cijeloj regiji. Otvara se mogućnost većeg povezivanja studenata kroz različite vrste daljnje suradnje.

Ipak, najvažniji razlog održavanja je ponovno okupljanje studenata nakon tri godine stanke zbog pandemije. Ovo je četvrti put da su dubrovački studenti domaćini seminara. Projekt su financirali Sveučilište u Dubrovniku, Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku i Studentski centar Dubrovnik.

HearMeProgram2022

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist