Aktualno

Petar Volarević – ponos PU dubrovačko-neretvanske!

Petar Volarević - ponos PU dubrovačko-neretvanske!

Na ovogodišnjem MORH-ovom Memorijalu bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku, za najspremnijeg su se natjecala 84 sudionika od kojih 42 hrvatska vojnika, 10 hrvatskih policajaca i 32 natjecatelja savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz 11 država.

Na ovom natjecanju kao najspremniji hrvatski policajac se pokazao Petar Volarević iz Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koji je ušao u cilj nakon gotovo 40 kilometara s 20 kilograma tereta na leđima, a ovu zahtjevnu stazu je odradio za 6 sati i 44 minute.

Najspremniji pripadnik OSRH i ove je godine satnik Ivan Gerenčir.

Policajci su bili izuzetno uspješni na natjecanju i svi su završili ovu zahtjevnu utrku i prema sljedećem redoslijedu ulazili u cilj u Okučanima: Petar Volarević (IJP Dubrovnik), Filip Valentić (PP Nova Gradiška), Goran Rosić (IJP Slavonski Brod), Hrvoje Storga (IJP Vinkovci), Krunoslav Ivanušec (IJP Zlatar), Marko Sambol (PU vukovarsko-srijemska), Nikola Lajnesek (IJP Koprivnica), Ivan Muhar (PGP Stara Gradiška), Nikola Slatina (UPPS) i Ivica Ostrun (PU brodsko-posavska).
Sedmero natjecatelja nije uspjelo završiti trku od Pakraca do Okučana. Ovogodišnja utrka je, prema riječima natjecatelja bila izuzetno zahtjevna i teška. I oni koji su je završili, izvukavši iz sebe posljednje atome snage, unatoč pripremama koje su počele već nakon prošlogodišnjeg Memorijala, imali su trenutaka kada su mislili da će odustati.
Ipak, njih 77 je, nakon odrađenih zahtjevnih vojničkih zadaća navigacije, pješačkih zapreka, prelaska vodene zapreke, bacanja bombe, izvlačenje ranjenika pod paljbom natjecanje završilo.

Ovim putem Policijska uprava dubrovačko-neretvanska želi čestitati svim sudionicima ovog zahtjevnog natjecanja, a posebno najspremnijem hrvatskom policijskom službeniku Petru Volareviću.

Petar Volarević je policijski službenik koji već niz godina osvaja visoka mjesta na ovakvim i sličnim natjecanjima o čemu smo već pisali.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist