Aktualno

PDV 10 posto pod uvjetom smanjenja cijena

Nova će Vlada, sve je izvjesnije, smanjiti stopu PDV-a za restorane, kampove i privatni smještaj na 10 posto, koliko otprije plaćaju hoteli.

Međutim, uz smanjenje stope ide i niz uvjeta, otkrio je na prvom službenom susretu s novinarima održanom u srijedu ministar turizma Veljko Ostojić.

Strukovne će se udruge, kako je objasnio, morati obvezati svojim potpisima na sporazum da će smanjenje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene. Drugi će uvjet biti da se – ako u početnoj fazi ne bude mogućnosti za novo zapošljavanje – ne otpušta zaposlene, a treći da se ulaže u podizanje kvalitete usluge i konkurentnosti.

– Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a – bio je jasan Ostojić dodajući i da se nada kako će korekcija stope poreza na dodanu vrijednost obilježiti ovogodišnju turističku sezonu. U priči o smanjenju PDV-a, inače, najmanje se spominju putničke agencije, koje također plaćaju punu stopu od 23 posto. Prešućivanje nije slučajno. Na njih će se korekcija, kako doznaje Vecernji.hr, odnositi ograničeno.
 

Pročitajte još

‘NEPRIMJEREN JE I INVAZIVAN’ Lopuđani pokrenuli peticiju protiv izgradnje odašiljača na otoku

Dulist

PONOS U OBITELJIMA FESTANJULA Dobili smo najveću čast koja se u Dubrovniku nekome može iskazati

Leona Rašica

NAJAVLJENI LETOVI ZA LJETO Volotea će Dubrovnik spajati sa sedam europskih destinacija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija