Aktualno

Australci na strani Župan Rusković

Australski čitatelji slažu se s mišljenjem bivše ministrice Pave Župan Rusković. Barem se tako može zaključiti iz korisničkih objava i ankete na internetskom portalu lista The Sydney Morning Herald.

Taj dnevnik prenosi vijest o otkazu Pavi Župan Rusković povodom neprimjerenih izjava o gostima iz Australije i Novog Zelanda, a na kraju napisa čitatelji imaju priliku odgovoriti na anketno pitanje „Što mislite o komentaru dubrovačke turističke djelatnice?“.

Tek 10% korisnika smatra kako je izjava Župan Rusković neprimjerena te da je zaslužila otkaz, dok je čak 90% korisnika glasovalo za odgovor „Istina boli – Australci se u prekomorskim zemljama ponašaju užasno“.

Korisničke objave čitatelja dodatno su potvrdile takav stav.
– Puno putujemo Europom i Azijom i možete lako uočiti Australca. Sram me kako se ponašaju. Nekad smo imali dobru reputaciju kao putnici, ali stav koje je iznijela Rusković u Hrvatskoj je prošireno. Možda bi trebali uvesti tečaj ponašanja u školi. Poštovanje bi trebao biti prvi predmet, a zatim „kako tvoje ponašanje šteti tvojoj zemlji i sunarodnjacima“ – napisao je jedan korisnik.
– Trebala bi biti promaknuta, a ne smijenjena – komentar je još jednog korisnika.

Svoje mišljenje o australskim i novozelandskim turistima iznijela je za portal croatiantimes.com i Sandy Whitehead, građanka Novog Zelanda rođena u Australiji.
– Podržavam Pavu Župan Rusković i njene stavove o pijanim mladim Australcima i Novozelanđanima. Ne volimo njihovo pijano ponašanje u našim gradovima i našoj zemlji, pa zašto biste vi tolerirali njihovo loše ponašanje u vašem gradu? – pita se Whitehead.
– Ta žena nije trebala biti smijenjena zbog njenih stavova. Molim vas da prenesete moja razmišljanja gradonačelniku – istakla je Whitehead.

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

OBORENI REKORDI U POTROŠNJI STRUJE U podne svi ‘raspalili’ klime

Dulist

Dančea nastavlja oporavak u vanjskom bazenu Safari parka na Brijunima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija