Aktualno

Australci na strani Župan Rusković

Australski čitatelji slažu se s mišljenjem bivše ministrice Pave Župan Rusković. Barem se tako može zaključiti iz korisničkih objava i ankete na internetskom portalu lista The Sydney Morning Herald.

Taj dnevnik prenosi vijest o otkazu Pavi Župan Rusković povodom neprimjerenih izjava o gostima iz Australije i Novog Zelanda, a na kraju napisa čitatelji imaju priliku odgovoriti na anketno pitanje „Što mislite o komentaru dubrovačke turističke djelatnice?“.

Tek 10% korisnika smatra kako je izjava Župan Rusković neprimjerena te da je zaslužila otkaz, dok je čak 90% korisnika glasovalo za odgovor „Istina boli – Australci se u prekomorskim zemljama ponašaju užasno“.

Korisničke objave čitatelja dodatno su potvrdile takav stav.
– Puno putujemo Europom i Azijom i možete lako uočiti Australca. Sram me kako se ponašaju. Nekad smo imali dobru reputaciju kao putnici, ali stav koje je iznijela Rusković u Hrvatskoj je prošireno. Možda bi trebali uvesti tečaj ponašanja u školi. Poštovanje bi trebao biti prvi predmet, a zatim „kako tvoje ponašanje šteti tvojoj zemlji i sunarodnjacima“ – napisao je jedan korisnik.
– Trebala bi biti promaknuta, a ne smijenjena – komentar je još jednog korisnika.

Svoje mišljenje o australskim i novozelandskim turistima iznijela je za portal croatiantimes.com i Sandy Whitehead, građanka Novog Zelanda rođena u Australiji.
– Podržavam Pavu Župan Rusković i njene stavove o pijanim mladim Australcima i Novozelanđanima. Ne volimo njihovo pijano ponašanje u našim gradovima i našoj zemlji, pa zašto biste vi tolerirali njihovo loše ponašanje u vašem gradu? – pita se Whitehead.
– Ta žena nije trebala biti smijenjena zbog njenih stavova. Molim vas da prenesete moja razmišljanja gradonačelniku – istakla je Whitehead.

Pročitajte još

PRIPAZITE SE Sljedeća tri dana temperatura u Dubrovniku ide ispod nule

Dulist

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija