Aktualno

Prijevremena mirovina za sedam radnika

Prijevremena mirovina za sedam radnika

Pregovori oko kolektivnog ugovora u gradskom poduzeću Libertas se nastavljaju.

Sažetak je to još jednog sastanka uprave i pregovaračkog odbora toga poduzeća, a kada će se postići dogovor, nitko ne želi nagađati, premda se stalno govorilo kako se dogovor treba postići do kraja 2011. godine. Sve su strane zadovoljne načinom na koji se pregovori i razgovori vode.

– Dogovaramo tarifne modele, božićnice, davanja, regrese, ali ništa još nije stavljeno na papir. Ipak, najbitnije je da pregovori idu u pozitivnom smjeru,da razgovaramo u dobroj namjeri. Nadam se da će se što prije postići dogovor- istaknuo je po završetku sastanka za duList sindikalni povjerenik Baldo Kovačević dodavši:

– Načelno smo dogovorili da se dio koji se odnosi na sistematizaciju uključi u koletivni ugovor. Riječ je o visini najniže plaće, koeficijentima složenosti po radnim mjestima. Jedino što mogu reći je da sam zadovoljan kako teku pregovori-zaključio je Kovačević. Isto nam je potvrdio direktor Libertasa Đuro Deranja:

– Mogu samo reći da se pregovori nastavljaju. O detaljima nećemo, kad sve bude konačno, obavijestit ćemo javnost – bio je kratak Đuro Deranja, kao i obično. Ovih dana 7 radnika Libertasa otišlo je u prijevremene mirovine. 

-Riječ je o 7 osoba koji su imali uvjet za odlazak u prijevremenu mirovine. Do mirovine im je ostalo godinu, dvije pa su se dogovorili s vlasnikom. Koliko znam u prijevremenu mirovinu su otišli svojom voljom, dakle nitko ih nije na to prisilio. I zadovoljni su iznosom otpremnine koju su dobili – rekao nam je predsjednik radničkog vijeća Libertasa Ivo Klaić koji je također zadovoljan pregovorima oko kolektivnog ugovora: 

– Zasada smo zadovoljni, pregovori teku dobro. Za sada se dogovaramo oko božićnica – istaknuo je dodavši kako se nada da će ubrzo doći do konačnog dogovora:

– Nećemo odustati od naših zahtjeva koji štite radnike i njihova radna mjesta. Pozitivno sam iznenađen smjerom kojim idu pregovori – zaključio je Ivo Klaić
 

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist