Politika

PARLAMENTARNI IZBORI U Dubrovačko-neretvanskoj županiji najveća izlaznost

PARLAMENTARNI IZBORI U Dubrovačko-neretvanskoj županiji najveća izlaznost

Do 11.30 sati na parlamentarnim izborima u Gradu Dubrovniku glasalo je 6.499 birača ili 18,09 posto, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 20, 290 birača ili 20,26 posto što je ujedno najveća izlaznost kad se gleda po županijama. Najveća izlaznost u županiji zabilježena je u Janjini – 25 posto, a najmanja na Lastovu – 13, 90.

U X izbornoj jedinici izlaznost do 11.30 sati iznosi 19,77 posto. Najveća izlaznost zabilježena je u I izbornoj jedinici – 20 posto, a najmanja u V izbornoj jedinici – 16, 56 posto. Dodajmo i kako je naša X izborna jedinica na drugom mjestu po izlaznosti birača.

Podaci su prikupljeni s 94,08 posto biračkih mjesta na kojem pravo glasa ima 3.627.676 birača. U odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine riječ je o padu od 1,07 posto.

Dodajmo i kako glasanje na parlamentarnim izborima protječe u posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa te birači moraju doći na biračko mjesto s maskom, dezinficirati ruke te ponijeti svoju kemijsku olovku. Naravno, potrebno je i pridržavati se socijalne distance.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist