Hrvatska

Pao CEZIH, uputnice i recepti izdaju se kod liječnika

Farmaceutska industrija

Postoje poteškoće u radu sustava CEZIH. Intenzivno se radi na otklanjanju poteškoća – javljaju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Zbog problema koji traje već dva dana, zatražen je komentar dr. Nenada Korkuta, glasnogovornika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), pod kojim CEZIH radi.

– Znamo za probleme u radu CEZIH-a i službe koje održavaju taj program rade na otklanjanju poteškoća. Određeni segmenti CEZIH-a su ‘otpadali’, ali se u ni jednom trenutku nije dogodilo da kompletni CEZIH ne radi, rekao je dr. Korkut.

Najgora stvar zbog (ne)rada CEZIH-a leži u činjenici da mnogi građani nisu mogli u protekla dva dana dobiti tablete, odnosno terapiju koja im je bila potrebna.

Doduše, Korkut je dodao da su korisnici sustava CEZIH odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni i zamoljeni da prijeđu u način rada u izvanrednim okolnostima (rad u papirnatom obliku) kako pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima u nijednom trenutku ne bi bilo upitno.

Pročitajte još

Dubrovčanin Vlaho Hrdalo otvorio najveću regionalnu konferenciju za industriju blockchaina i kriptovaluta BlockSplit

Dulist

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA ‘Zajedno do reformi, odmah!’

Dulist

Zvao vas je netko s međunarodnog broja? Ne uzvraćajte pozive, dva su scenarija iza njih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija