Hrvatska

Pao CEZIH, uputnice i recepti izdaju se kod liječnika

Farmaceutska industrija

Postoje poteškoće u radu sustava CEZIH. Intenzivno se radi na otklanjanju poteškoća – javljaju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Zbog problema koji traje već dva dana, zatražen je komentar dr. Nenada Korkuta, glasnogovornika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), pod kojim CEZIH radi.

– Znamo za probleme u radu CEZIH-a i službe koje održavaju taj program rade na otklanjanju poteškoća. Određeni segmenti CEZIH-a su ‘otpadali’, ali se u ni jednom trenutku nije dogodilo da kompletni CEZIH ne radi, rekao je dr. Korkut.

Najgora stvar zbog (ne)rada CEZIH-a leži u činjenici da mnogi građani nisu mogli u protekla dva dana dobiti tablete, odnosno terapiju koja im je bila potrebna.

Doduše, Korkut je dodao da su korisnici sustava CEZIH odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni i zamoljeni da prijeđu u način rada u izvanrednim okolnostima (rad u papirnatom obliku) kako pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima u nijednom trenutku ne bi bilo upitno.

Pročitajte još

Vlada predstavila poreznu reformu. Evo koliko će kome rasti plaće

Dulist

S britanskog tržišta dosad ostvareno 96 tisuća dolazaka

Dulist

Hrvatska obilježava 31. godišnjicu članstva u Ujedinjenim narodima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija