Hrvatska

HTZ traži direktore predstavništava! Provjerite uvjete natječaja

Hrvatska turistička zajednica objavila je Natječaj za izbor i imenovanje direktora predstavništava (m/ž) u inozemstvu na šest tržišta, a među kojima su tržište Austrije sa sjedištem u Beču, Češke sa sjedištem u Pragu, Mađarske sa sjedištem u Budimpešti, Slovenije sa sjedištem u Ljubljani, Švedske sa sjedištem u Stockholmu te Kine sa sjedištem u Šangaju. Prijave na natječaj, koji je objavljen na mrežnim stranicama HTZ-a, zaprimaju se do 5. travnja 2022.

– Predstavništva imaju vrlo važnu ulogu u promociji naše zemlje kao turističke destinacije, a ključna su i za održavanje kontakata s najvažnijim inozemnim partnerima. U okolnostima pandemije, koja je nažalost i dalje prisutna, a sada i u okolnostima nemilih događaja u Ukrajini, njihova uloga postaje još značajnija. Unatoč brojnim izazovima naš cilj u ovoj godini ostaje isti, a to je pozicioniranje Hrvatske kao sigurne, kvalitetne i dobro pripremljene destinacije – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić nadodavši kako će se novi direktori odabrati na mandatno razdoblje od četiri godine.

Dodajmo kako su pojedini uredi zaduženi i za druga tržišta pa je tako primjerice ured u Beču nadležan i za tržište Švicarske (uz iznimku kantona Ticino), ured u Pragu nadležan je za tržište Slovačke, dok je ured u Stockholmu nadležan i za tržišta Danske, Norveške, Finske te Litve, Latvije i Estonije.

Neki od uvjeta za prijavu na natječaj su najmanje četiri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu ili marketinga u turizmu, odnosno najmanje šest godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, znanje jednog i poznavanje još jednog stranog jezika ili jezika turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno, poznavanje turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno i dr., a prilikom prijave kandidati moraju priložiti i prijedlog četverogodišnjeg plana aktivnosti predstavništva.

„Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni profesionalci s kreativnim i zanimljivim prijedlozima programa rada. Vjerujemo kako će broj prijava biti velik jer veća konkurencija podrazumijeva izbor najstručnije i najkompetentnije osobe što svakako priželjkujemo. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane kandidate da se prijave na natječaj te da svojim znanjem, iskustvom, vještinama i kontaktima daju snažan doprinos timu Hrvatske turističke zajednice i promociji Hrvatske diljem svijeta“, zaključio je Staničić.

Turističko vijeće HTZ-a, koje će donijeti konačnu odluku o odabiru i imenovanju direktora, za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura, a koje će po isteku roka za prijavu na natječaj evaluirati pristigle prijave i provesti intervjue s odabranim kandidatima.

Pročitajte još

Manje od dva mjeseca do isteka Vladinih mjera, što nas očekuje na proljeće?

Dulist

Stupio na snagu europski embargo na ruske naftne derivate

Dulist

Hoće li poskupjeti dizel i jesu li moguće nestašice?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija